Signnieuws

Voor het eerst sinds juni 2008 is het aantal vacatures op jaarbasis toegenomen, zo blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt.

Met een relatieve groei van 10% liet de financiële dienstverlening in juni de snelste stijging van het vacatureaanbod zien (+5). Absoluut steeg de vraag naar werknemers binnen de gezondheidszorg het meest. Van een redelijk grote toename is ook sprake binnen R&D (+6), de juridische sector (+5), de overheid (+4) en marketing, PR & media (+4).

Vacaturegroei in slechts 4 provincies
Slechts in 4 provincies groeide het vacatureaanbod in juni. In Zeeland nam de Index met 5 punten het meest toe. Ook in Noord-Holland, Friesland en Overijssel steeg de Index (+1). Relatief vertoonde Noord-Holland met 2 procent de sterkste groei.

Op jaarbasis is er in Overijssel met 9 procent het sterkst gegroeid, gevolgd door Noord-Brabant en Limburg (beide 7 procent). De overige provincies laten een onveranderde Index of een lichte daling zien. De daling was het grootst in Groningen (-5).

Europa
Ook in geheel Europa nam het vacatureaanbod in de aanloop naar de zomer met 2 punten licht toe. Vergeleken met juni vorig jaar is de Index met 12% gestegen. De groei was in juni het grootst in Duitsland (+5).

Tot de stijgers behoren ook Italië (+2) en Groot-Brittannië (+1). In België (-7), Frankrijk (-5) en Zweden (-1) daalde het vacatureaanbod.

Het volledige Monster Employment Indexrapport (inclusief alle tabellen) is kosteloos op te vragen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.