Signnieuws

Kongsberg PCS hield deze week op het hoofdkantoor in Gent voor het eerst open huis. Doel was (potentiële) gebruikers van hun digitale snijtafels te inspireren. Vandaar dat ook verschillende partners aanwezig waren.

Voor het eerst sinds de afsplitsing van Esko hield Kongsberg PCS een open huis in Gent.

“Het is de bedoeling u te inspireren”, stelde David Preskett, die nu ruim een half jaar als vice-president leiding geeft aan Kongsberg Precision Cutting Systems in de EMEA en APAC regio. “We kunnen een end-to-end oplossing bieden, vandaar dat hier vandaag verschillende partners van ons op het gebied van software, hardware en materialen aanwezig zijn.” Inspiratie was er ook in de vorm van een online presentatie van CartonLab, opgericht door een stel Spaanse architecten, dat het uiterste haalt uit (honingraat)karton en daarmee tot ongelofelijke toepassingen en creaties komt. Bart Calis, docent en onderzoeker aan Artevelde Hogeschool, hield een interessant betoog over ecodesign in verpakkingen, maar de parallellen met andere sectoren waren niet ver.

Aandachtig gehoor voor Bart Calis, docent aan Artevelde Hogeschool, die een betoog hield over ecodesign in verpakkingen.

MultiCam

Het was de eerste keer sinds de verzelfstandiging van de voormalige Esko-dochter (april 2021) dat onder de naam Kongsberg PCS een open huis werd gehouden. Verspreid over twee dagen (Frans- en Engelstalig) waren in totaal zo’n tachtig relaties uitgenodigd op het hoofdkwartier in Gent. Die konden ontdekken dat Kongsberg tegenwoordig voor veel meer staat dan digital finishing in de verpakkingsindustrie. En als medio april de nieuwe showroom ook is gevuld met machines van het in augustus 2021 overgenomen MultiCam, dan is het portfolio nog breder, zo was de boodschap.

Demonstraties

Nu waren er live demonstraties op een Kongsberg C64 (met automatische feeder en stacker) voor kartonnage en de Kongsberg X24 en C24 snij- en freestafels, die ook hun weg in de signmarkt vinden, in verschillende configuraties. Van folie snijden vanaf de rol tot het frezen van stijve substraten en de automatische productie van displays, het kwam allemaal aan bod.

In Sign+ Magazine nr. 3-2023, die eind april verschijnt, een uitgebreid verhaal over Kongsberg PCS.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.