Signnieuws

In samenwerking met Nikon, Apple, Epson, Eizo, Tecco Papers en Xerox verzorgt Electronics for Imaging (EFI) het eerste ImageFlow evenement in Europa. Alles van digitaal fotograferen tot digitaal printen. Bedoeld voor fotografen en printmedia bedrijven.

Fotografie en print gebeuren beiden digitaal, maar het zijn twee verschillende werelden. Toch komen zij steeds nader tot elkaar. Van 20 tot 23 oktober kunnen fotografen en printmedia bedrijven zich laten informeren over het complete proces van digitaal fotograferen tot digitaal printen. Het evenement speelt zich af op het Europees hoofdkantoor van EFI te Schiphol-Rijk.

Het programma is zo ingedeeld dat de bezoekers stap voor stap zien hoe zij foto's het beste tot hun recht laten komen. Van het fotograferen met een Nikon DX3 24,5 megapixel camera naar het verwerken van de beelden in Apple Aperture. Om daarna het resultaat uit een Xerox digitale kleurenpers te zien komen met een resolutie van 2400 x 2400 dpi. Ook is er aandacht voor het afdrukken op kunststof, metaal, glas en film met een EFI Rastek & Vutek printers.

Digitalisering
Door digitalisering is er een keur aan mogelijkheden bijgekomen voor fotografen en printbedrijven. Beide beroepsgroepen hebben te maken met veranderende spelregels en markteisen. "Voor fotografie en printmediabedrijven is er nog heel veel mogelijk. Niet alleen willen wij de bezoekers op de mogelijkheden wijzen, we willen ze vooral laten zien dat het proces van fotograferen, verwerken en printen heel eenvoudig kan zijn. En met een groots resultaat", zegt Dharminder Biharie, Sales Development Manager bij EFI en initiator van het evenement.

Fotograaf
"Ik ben zelf een enthousiast fotograaf en ik geloof dat dit evenement voor de bezoekers enorm veel te bieden heeft. Het is voor iedereen in de print media branche interessant om te zien wat deze producten samen kunnen doen. Daarbij biedt het extra mogelijkheden om kennis te vergaren voor fotografen die zelf afdrukken of hiervoor plannen hebben. Andersom geldt hetzelfde voor printmedia bedrijven die willen fotograferen. Beide werelden groeien snel naar elkaar toe. Bovendien is het afdrukken volgens ISO normen een manier om het hele proces van voor tot achter voorspelbaar te maken. Wie wil dat nou niet? We zullen dan ook de nadruk leggen op de thema's workflow en voorspelbaarheid."

Het evenement speelt zich af op het Europees hoofdkantoor van EFI te Schiphol-Rijk. Iedereen kan zich opgeven, maar het aantal plaatsen is beperkt tot 60 bezoekers per dag.

Meer informatie op https://www.creativepro-events.eu 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.