Signnieuws

eHerkenning komt eraan, waarschuwt brancheorganisatie Si’bon. Een universele manier van inloggen voor ondernemers, vergelijkbaar met de DigiD voor burgers. Met een eHerkenningsmiddel logt u op één manier veilig in bij alle aangesloten organisaties.

Universele inlogmethode voor ondernemers: eHerkenning.

Binnenkort is inloggen middels eHerkenning voor ondernemers verplicht bij onder meer de Belastingdienst, RDW, Kamer van Koophandel, het werkgeversportaal van het UWV en andere, grote, (overheids)organisaties. Zo dient men zich voor de Informatieplicht energiebesparende maatregelen aan te melden via het eLoket van RVO.nl.

Minder wachtwoorden

eHerkenning kan men zien als een soort DigiD voor bedrijven. Zoals burgers met DigiD kunnen inloggen bij de overheid, zo kunnen bedrijven, ondernemers en beroepsbeoefenaren dat met eHerkenning. Met een eHerkenning logt men op één manier veilig in bij alle aangesloten organisaties. Dat betekent minder wachtwoorden onthouden.

Niveaus

De eHerkenning is op vijf betrouwbaarheidsniveaus verkrijgbaar. Hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau, hoe meer zekerheid de dienstverlener krijgt over uw online identiteit. Voor een middel op een hoger betrouwbaarheidsniveau moet u bij de aanvraag meer controlestappen doorlopen om uw identiteit en handelingsbevoegdheid vast te stellen.

Inloggen middels eHerkenning binnenkort verplicht voor ondernemers.

Zo heeft men voor inloggen bij de Belastingdienst niveau 3 nodig en kan men voor de Informatieplicht energiebesparende maatregelen met niveau 1 volstaan.

Aanvragen eHerkenning

De eHerkenning kan aangevraagd worden bij diverse organisaties via de webpagina eherkenning.nl/inloggen-met-eherkenning

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.