Signnieuws

Veel bedrijven gebruiken voor hun digitale contact met verschillende overheidsinstellingen DigiD voor Bedrijven. Per 1 januari 2011 wordt de DigiD voor bedrijven vervangen door eHerkenning.

De DigiD voor Bedrijven wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het aanvragen van een vergunning, subsidie of de premie voor de sloopregeling. Het is dezelfde inlogcode van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Van DigiD naar eHerkenning
Per 1 januari wordt de DigiD voor Bedrijven dus een eHerkenning. Het verschil is dat de nieuwe dienst werkt met vier betrouwbaarheidsniveaus. Zo is er voor het wijzigen van het handelsregister een hogere betrouwbaarheidsniveau nodig dan voor het invullen van een contactformulier. Overheidsinstanties kunnen zelf bepalen met welk niveau ze willen werken.

Niet gratis
DigiD voor Bedrijven was een gratis dienst, dat geldt niet voor eHerkenning; de kosten zijn voor de ondernemer. In sommige gevallen kan de overheidsdienstverlener de kosten vergoeden. De kosten zijn afhankelijk van het betrouwbaarheidsniveau en de aanbieder die wordt gekozen.

Meer informatie over eHerkenning, de aanvraagprocedures en de verschillende veiligheidsniveaus.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.