Signnieuws

Meer dan de helft van het MKB meldt dat klanten steeds meer eisen stellen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Ruim eenderde heeft mede hierdoor flinke MVO-ambities voor de komende jaren.

Driekwart van het mkb met MVO-ambities vindt onafhankelijke informatie over MVO onmisbaar om hun ambities te kunnen realiseren. Het middenbedrijf (50-250 werkzame personen) toont zich daarbij actiever en ambitieuzer dan de kleine bedrijven (2-10 werkzame personen).

Milieu
Uit het onderzoek blijkt dat energiebesparing en milieumaatregelen de hoogst scorende MVO-activiteiten zijn, zowel over de laatste jaren als voor de komende jaren.

Ongeveer de helft van het mkb wil meer over MVO gaan communiceren. Ruim eenderde wil aan de eigen leveranciers meer MVO-eisen gaan stellen en circa 25 procent zegt meer mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt te gaan aannemen.

Dit zijn enkele conclusies uit het door EIM gehouden onderzoek ‘MVO-ambities in het mkb'. Het onderzoek werd gehouden onder 1.663 mkb-bedrijven met tussen de 2 en 250 werkzame personen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.