Signnieuws

ColorCatch is een kleurmeter in zakformaat waarmee eenvoudig een kleurmatch met een selectie van voorgeprogrammeerde kleurenwaaiers kan worden gemaakt. Handig en minder kans op fouten.

Gebleken is dat het uitzoeken van de juiste kleur met een kleurenwaaier gemiddeld zo'n 20 minuten duurt, stelt leverancier TQC. De foutkans ligt hierbij rond de 25 procent. Lichtinval, -kleur of -sterkte, maar ook de textuur van het oppervlak of de kleuren van omliggende materialen kunnen de visuele kleurbepaling sterk beïnvloeden of soms onmogelijk maken.

De Colorcatch meet en vergelijkt altijd onder dezelfde omstandigheden, wat de foutkans nagenoeg elimineert, aldus TQC. Handig voor beroepsgroepen als schilders, signbedrijven, verfleveranciers, architecten, ontwerpbureaus, kleuradviseurs, productiebedrijven et cetera.

Een kleurmatch maken met de Colorcatch is een kwestie van een druk op de knop. De noviteit geeft direct de eerste en eventueel tweede match aan van het gemeten oppervlak, met de kleuren uit het geheugen.
Standaard wordt de ColorCatch geleverd met RAL- en NCS-kleuren, maar via de website zijn meer dan honderd andere kleurenwaaiers te downloaden. Het instrument is niet gebonden aan specifieke verffabrikanten of kleurstandaarden Een speciale ijkmethode maakt het instrument ook geschikt voor het meten op zeer ruwe oppervlakken, zoals sierpleisters.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.