Signnieuws

Het verpakkingsevent Empack in combinatie met Packaging Innovations in Brabanthallen Den Bosch is begin april bezocht door meer dan 6.500 professionals. “We kijken terug op twee mooie en drukke dagen vol netwerkmogelijkheden en kennisoverdracht”, laat Corine Visser namens beursorganisator Easyfairs Nederland weten.

Het verpakkingsevent Empack in combinatie met Packaging Innovations in Brabanthallen Den Bosch is begin april bezocht door meer dan 6.500 professionals.

Beide beursdagen werden afgetrapt met zogeheten kickstarts. VNV organiseerde op de openingsdag de kickstart over het meten met twee materialen. De kickstart op de tweede dag ging over wie systeemveranderingen leidt in verpakkingen, waarbij re-use, refuse, recycle en rethink centraal stonden, bekeken vanuit zowel consumenten als brandowners.

Duurzaam verpakken

Ook in de theaters bleek duurzaamheid nog steeds het meest belangrijke onderwerp. Vanuit diverse invalshoeken werd ingezoomd op vernieuwing van materialen, de wetgeving, het (koop)gedrag van de consument, begrippen als re-use & recycle en succesvolle brandcases. De workshop area richtte zich op de mogelijkheden die er zijn met vouwkarton en het nieuwe element ‘de kennisbank’ van Now New Next en Green Serendipity bracht bezoekers op weg in de wereld van duurzaam verpakken.

Ook in de theaters bleek duurzaamheid nog steeds het meest belangrijke onderwerp.

Innovatie Awards

Nieuw dit jaar waren de product pitches gegeven op het Business Terras. Elk van deze pitches werd zorgvuldig beoordeeld door de onafhankelijke non-profit organisatie Cradle To Cradle die producten certificeert op veiligheid, circulariteit en duurzaamheid van de productie. Aan het einde van de eerste beursdag won Roy Schoemaker de Innovatie Award met zijn pitch ‘recycling label waste with RafCycle’. Jan Kraaijeveld van Slimstock won op de tweede beursdag de Innovatie Award met zijn pitch ‘Verdien meer met slim voorraadbeheer’. Verder waren de finalisten van De Gouden Noot vanuit het Nederlands Verpakkingscentrum duidelijk aanwezig in de entreehal.

20 jaar Empack

Waar je ook niet omheen kon op Empack waren de blikjes van Premium Partner Aroja Xorfex. Dit Tsjechische bedrijf ontwikkelde Digital Print Technology waarmee blikjes geproduceerd kunnen worden met een 3D-print. De roterende objecten maken het mogelijk om verschillende kleuren en effecten te gebruiken, zoals een metallic look of bijzondere 3D-effecten. Op de beurs werden deze bedrukte frisdrankblikken ter ere van het 20-jarig jubileum uitgedeeld aan de bezoekers. 

Bedrukte frisdrankblikken werden ter ere van het 20-jarig jubileum van Empack uitgedeeld aan de bezoekers. 

Edities in 2024 en 2025

Beursorganisator Easyfairs kijkt alweer uit naar de volgende editie van Empack in Evenementenhal Gorinchem, van 9 t/m 11 april 2024. Empack & Packaging Innovations komen weer samen in 2025 op 2 en 3 april 2025 in Brabanthallen Den Bosch.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.