Signnieuws

Epson toont op Labelexpo 2019 in Brussel ‘Exceed Your Vision’. Een muurkunstwerk van etiketten die zijn afgedrukt met de nieuwe, on-demand en industriële inkjet labelprinters van het bedrijf.

Muurschilder Sarah Hodgkins maakte een kunstwerk volledig opgebouwd uit verschillende labels geprint op Epson inkjet labelprinters.

Het kunstwerk op Labelexpo, die beurs die tot en met 27 september in Brussels Expo wordt gehouden, bestaat uit honderden etiketten die zijn afgedrukt door de nieuwe SurePress industriële etiketpers van Epson en de nieuwste reeks ColorWorks on-demand inkjetprinters. In de installatie is te zien hoe eenvoudig het is om etiketten on-demand af te drukken. Zo kunnen op maat gemaakte etiketten onmiddellijk en helemaal naar eigen wens worden gemaakt.

Sarah Hodgkins

Sarah Hodgkins.

Muurschilder Sarah Hodgkins van Charlotte’s Designs die het kunstwerk ontwierp: “Dit muurkunstwerk is een samensmelting van kunst en technologie en vormt een aantrekkelijk middelpunt van de stand. Ik vond dat een afbeelding van een oog een leuke draai gaf aan de tagline van Epson: ‘Exceed Your Vision’. Door een mozaïekformaat te gebruiken, kon ik de verschillende afwerkingen, kleuren en texturen die Epson-printers kunnen bereiken, laten zien. Ik heb een matte finish gebruikt voor de huid rondom het oog en een reflecterende finish voor het oog zelf. Het gebruik van een Epson-printer bracht een ander voordeel met zich mee: ik kon namelijk een subtiel kleurverloop toepassen, zodat het kunstwerk van een afstand op een schilderij lijkt.”

Ode aan labels

Het eindresultaat.

Jacob Kallergis, productmanager van de ColorWorks-printerreeks voor Epson Europe voegt daaraan toe: “Voor Labelexpo wilden we iets maken dat een ode vormt aan labels in alle vormen, afmetingen, texturen en kleuren. Bedrijven die duidelijke, aantrekkelijke en mooie etiketten afdrukken zijn de concurrentie een stap voor.”

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.