Signnieuws

In het gloednieuwe Amos Rex kunstmuseum in Helsinki, Finland, zijn 135 Epson projectoren geïnstalleerd voor de indrukwekkende tentoonstelling van het Japanse kunstcollectief teamLab.

Door middel van 118 Epson projectoren met hoge lichtopbrengst worden hier meeslepende digitale installaties van kunstcollectief teamLab geprojecteerd. 17 andere Epson projectoren worden gebruikt voor diverse signage- en voorlichtingsdoeleinden op verschillende plekken in het museum.

Boeiende ervaring

“Deze tentoonstelling is een fantastische gelegenheid voor de projectoren van Epson om het publiek een werkelijk intense ervaring te bieden, waarmee het museum naar onze mening zal helpen de status van Helsinki als Europese cultuurstad te versterken”, aldus Neil Colquhoun, Executive Director Professional Displays bij Epson Europe. “Met name musea die ernaar streven een modernere en boeiendere ervaring te creëren voor hun bezoekers, vormen een praktisch medium voor Epson projectoren om cultuur tot leven te brengen door middel van scherpe en heldere beelden en langdurige en onderhoudsarme prestaties.”

3LCD-projectoren

De 3LCD-projectoren van Epson worden gebruikt voor het projecteren van meeslepende digitale installaties door teamLab, een 500 leden tellend collectief dat bestaat uit programmeurs, technici, CG-animatoren, wiskundigen en architecten die tot doel hebben “via kunst een nieuwe relatie te verkennen tussen mensen en de wereld”. teamLab heeft dit jaar tegelijkertijd tal van grootschalige tentoonstellingen gestart en in juni werd met enorm succes het in Tokio gevestigde MORI-gebouw Digital Art Museum: teamLab Borderless geopend.

“De tentoonstelling van teamLab is bijzonder uitdagend vanuit technisch oogpunt. De 3LCD-laserprojectoren van Epson zijn het meest geschikt voor deze uitdaging dankzij hun helderheid, contrast en kleurenreproductie”, zegt Kai Kartio, directeur van het Amos Rex museum.

360 graden installatie

Het Amos Rex museum, dat wordt omschreven als ontmoetingsplaats voor kunst en stedelijke cultuur, is ontworpen voor het creëren van flexibele mogelijkheden om te kunnen voorzien in de behoeften van de steeds veranderende moderne kunst. Daarom maakt de uitstekende helderheid en kleur van 3LCD-laserprojectoren, samen met de flexibiliteit voor 360º-installatie, Epson tot ideale partner voor het museum bij het tot leven brengen van deze ervaring.

Musea

De gebruikte Epson-projectoren omvatten modellen met een 3LCD-laserlichtbron, native 4k-resolutie, een ultrakorte projectieafstand en op lampen gebaseerde 3LCD-producten. De markt voor projectoren die worden gebruikt in instellingen, waaronder musea, is de afgelopen 10 jaar (van 2008 tot eind 2017) met meer dan 70% gestegen, waarvan Epson een aandeel van 30% voor zijn rekening neemt. Dat is maar liefst 138% meer dan het marktaandeel van de op één na grootste partij.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.