Signnieuws

Esko en de drie hoofdaandeelhouders van Artwork Systems bereikten 2 augustus een akkoord waardoor de activiteiten van beide firma's worden samengevoegd. De nieuwe entiteit, met een geschatte omzet in 2007 van meer dan 180 miljoen euro en een personeelsbestand van bijna 1000 specialisten, consolideert de toonaangevende posities van beide bedrijven in de markt van producten en diensten voor de drukvoorbereiding van verpakkingen, etiketten en ander drukwerk in Europa, Amerika en Azië.

De verkoop betreft 13.074.483 aandelen in Artwork Systems aan Esko. De aandelen vertegenwoordigen een controlerende meerderheid van 76,69 procent in Artwork Systems Group NV. De biedprijs per aandeel bedraagt 11,50 euro in cash, waardoor Artwork Systems als geheel aan 196 miljoen euro wordt gewaardeerd.

De closing van de transactie is gepland voor 9 augustus 2007. Ingevolge deze controleverwerking zal Esko NV een Verplicht Openbaar Bod lanceren op alle nog in het publiek aanwezige aandelen (evenals op de uitgegeven warrants) van Artwork Systems Group NV aan 11,50 euro per aandeel. Esko NV zal na afloop van dit bod of de heropening ervan overgaan tot een uitkoopbod, indien zij over meer dan 95 procent van het kapitaal van Artwork Systems beschikt.

Een betere benutting van de complementaire sterktes van beide ondernemingen in de marktsegmenten voor commercieel en verpakkingsdrukwerk, complementaire gespecialiseerde organisaties voor de verkoop en de aansluitende ondersteuning, en toegang tot een wereldwijde klantenpopulatie vormen de belangrijkste strategische beweegredenen voor deze transactie.

Relevante link: www.esko.com

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.