Signnieuws

Axcel, de Deense eigenaar van EskoArtwork, heeft een overeenkomst getekend voor de verkoop van de aandelen in EskoArtwork aan het Amerikaanse Danaher.

EskoArtwork ontstond in 2007 uit een overname van Artwork Systems door het Deense Esko, dochteronderneming van Axcel. Van Deense gaat het bedrijf nu dus over in Amerikaanse handen.

Danaher is een industrieel bedrijf dat producten ontwerpt, produceert en verkoopt aan professionele, medische, industriële en commerciële klanten. Met 47.000 medewerkers in meer dan 125 landen was het bedrijf in 2009 goed voor 11,2 miljard dollar aan inkomsten.

Vertrouwen
Carsten Knudsen, CEO van EskoArtwork, zegt: "Dit is een belangrijke en zeer positieve stap in de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Ik en het hele managementteam zijn enthousiast over het strategisch belang dat Danaher toont om het bedrijf te verwerven en verder te ontwikkelen als autonome business. We zien dit als een motie van vertrouwen in onze strategie en een sterk geloof in ons vermogen om te blijven groeien in de toekomst." 

De overeengekomen prijs voor EskoArtwork is 350 miljoen euro. De definitieve verkoop is nog afhankelijk van de gebruikelijke toestemmingen en zal naar verwachting worden afgerond in de eerste helft van 2011.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.