Signnieuws

De landelijke evenementenindustrie kleurt gebouwen en locaties in Nederland rood in de nacht van 25 op 26 augustus 2020. De evenementenindustrie staat op de rode lijst van alle acuut bedreigde industrieën van Nederland.

Met de campagne Night of Live lichten eventprofessionals zoals evenementenlocaties, event-organisatoren, festivalorganisatoren, cateraars, licht- en geluidsbedrijven, interieur- en decoratie-experts en entertainment-bedrijven hun bedrijfsgebouwen rood uit om elkaar een hart onder de riem te steken. Daarnaast is het een signaal richting de politiek en de rest van Nederland hoe omvangrijk en dramatisch de situatie van de evenementenindustrie als gevolg van COVID-19 is. Deze branche staat een golf van faillissementen en ontslagen te wachten.

Geen protest

Initiatiefnemer Stijn Oude Vrielink.

Zichtbaarheid en verbroedering zijn de voornaamste doelen van deze campagne. “Evenementen vormen de voedingsbodem van alle ontmoetingen die plaatsvinden in Nederland”, zegt Stijn Oude Vrielink, initiatiefnemer en eigenaar van Venue Marketing. “We willen met Night of Live de overheid alarmeren, maar willen ook de bewoners van Nederland die misschien niet zo bekend zijn met deze branche laten zien waarom we zo belangrijk zijn voor Nederland en onze economie. Deze campagne is niet bedoeld als protest, maar juist als supportive symbool dat staat voor de eventbranche waar wij zo ontzettend veel van houden.”

Katalysator

Concerten, festivals, bedrijfsevenementen en beurzen trekken jaarlijks tientallen miljoenen bezoekers naar Nederland en is een van de katalysatoren van de Nederlandse economie. In deze campagne is gekozen voor de kleur rood, omdat die volgens de organisatoren staat voor de liefde voor en verbroedering van de evenementenbranche, voor de rode lijst van bedreigde industrieën en voor rood alarm voor een miljardenmarkt en tienduizenden banen die verloren dreigen te gaan.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.