Signnieuws

ImagePerfect lanceerde op de Fespa-beurs in Berlijn haar ‘groene’ concept EverGreen. Dit nieuwe portfolio zelfklevende folies – zowel printmedia als snijfolies – biedt meer dan alleen pvc-vrije alternatieven. “Duurzaamheid wordt vanuit elk aspect benaderd”, aldus Jack van de Pol, productmanager Spandex Benelux.

Jack van de Pol, productmanager Spandex Benelux, toont een rol folie en z’n verpakking uit de ImagePerfect EverGreen-range. “Ook de rolhouders zijn gemaakt van recyclebaar materiaal.”

“Hoe kunnen we met z’n allen een bijdrage leveren aan een beetje betere wereld? Uit die behoefte is ImagePerfect EverGreen ontstaan”, stelt Jack van de Pol, productmanager bij Spandex Benelux. Elk sign- en printbedrijf zou volgens hem bij deze vraag stil moeten staan. “Welke keuze uiteindelijk wordt gemaakt, is echter aan de ondernemer.” Feit is dat ook steeds meer eindklanten, met name retailers en grote organisaties, vragen om duurzamere alternatieven. “De vraag naar milieuvriendelijke folies groeit exponentieel, omdat veel eindgebruikers hun afhankelijkheid van pvc willen verminderen en hun CO2-uitstoot willen reduceren.”

Ecologische voetafdruk

Van de Pol vervolgt: “EverGreen gaat echter een stap verder. Het assortiment onder dit label is niet alleen pvc-vrij, maar alle componenten van het product worden door een duurzaamheidsbril bekeken. De milieu-impact van de face-film, de lijm en de liner, maar ook de wijze waarop de rollen worden beschermd en verpakt voor transport en levering. Het uitgangspunt is dat je voor deze meer milieuvriendelijke producten geen concessies hoeft te doen qua gebruiksgemak en kwaliteit. Tevens moeten ze verkrijgbaar zijn tegen een prijs die vergelijkbaar is met die van bestaande alternatieven. Dit laatste punt is belangrijk, want het betekent dat er prijstechnisch gezien dus geen enkele reden is om níet op EverGreen over te stappen.”

De ImagePerfect EverGreen 9500-serie is vergelijkbaar met een polymeer gekalanderde vinylfilm en dus toepasbaar op vlakke en licht gebogen oppervlakken.

Verkrijgbaarheid

ImagePerfect EverGreen is vanaf september/oktober verkrijgbaar bij de Spandex-distributeurs in Europa. Neem voor de beschikbaarheid contact op met je accountmanager van Spandex.

Lees hier het complete interview met Jack van de Pol: ‘EverGreen is meer dan pvc-vrije folie’. Dit artikel verscheen ook in Sign+ Magazine nr. 6-2022.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.