Signnieuws

Op het Mediacollege Amsterdam zijn de sign-examens in volle gang. Na een intensieve begeleiding op afstand zijn de examenkandidaten klaargestoomd voor deze belangrijke fase.

Een van de examenkandidaten geconcentreerd aan de slag. Foto: GJ van Heyningen

De docenten sign, Joke van Leeuwen en Hüseyin Evrengün, hadden daarvoor een vastomlijnd plan gemaakt. Daarnaast hebben de examenleerlingen, ook in coronatijd, veel kennis en ervaring opgedaan bij de diverse stagebedrijven.

Drie niveaus

De examens worden afgenomen op de niveaus Medewerker Sign (niveau 2 – 24 leerlingen), Allround Signmaker (niveau 3 – 10 leerlingen) en Signspecialist (niveau 4 – 11 leerlingen). Uiteraard met inachtneming van maatregelen vanwege het coronavirus. Daarom worden ook maximaal drie kandidaten per keer geëxamineerd. Vooraf is bij de kandidaten de spanning en nervositeit merkbaar, maar eenmaal aan de slag is de kennis en vaardigheid optimaal.

Ultieme doel

Voor de enthousiaste leerlingen is het ultieme doel het felbegeerde diploma. Om vervolgens in het nieuwe of andere normaal de stap te maken naar het bedrijfsleven of door te leren. Het Mediacollege Amsterdam biedt daarvoor voldoende mogelijkheden. De examens lopen nog door tot begin juni.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.