Signnieuws

Avery Dennison heeft exclusief voor de Spandex Group de GP Edition van de Supreme Wrapping Film ontwikkeld. Het betreft tien nieuwe, trendy kleuren die half november voor de Benelux zijn onthuld tijdens het open huis van Spandex in Veenendaal.

Daniel van Hasselt, salesmanager bij Spandex Benelux: “De kleuren in de GP Edition verkopen we per rol (1,52 meter breed) van 22,86 meter lengte in dezelfde prijsklasse als de normale Supreme Wrapping Film. Ruim voldoende folie om een complete auto te wrappen.”

Spandex accelereert door. Dit was de boodschap van de distributeur voor de signmarkt tijdens het open huis op vrijdag 15 en zaterdag 16 november in Veenendaal. Een primeur was de lancering van de GP Editon van de Supreme Wrapping Film (SWF) die Avery Dennison exclusief voor de Spandex Group produceert. De tien metallic kleuren in de Spandex GP Edition luisteren naar namen als Daytona Blue, Gasoline Green, Singapore Sunset, Titanium, Sochi Steel Grey, Racing Green, São Paulo Sunburst, Monza Racing Red, Indigo 500 en Montreal Magenta. Een duidelijke knipoog naar de Grand Prix in de Formule 1.

De Spandex GP Edition wordt verkocht in volle rollen van 22.86 meter op een breedte van 152.4 cm. Met in gedachte dat de meeste auto’s tussen de 18 en de 20 meter carwrap folie nodig hebben bij een full wrap, bieden de afmetingen van deze rol genoeg ruimte voor een eventuele reparatie. Een swatch van de Supreme Wrapping Film / Spandex GP Edition colours is beschikbaar en deze nieuwe producten zijn ook te bekijken in de Spandex ColorBox app.

Daarnaast was er tijdens het open huis de mogelijkheid om de nieuwste 2080 Carwrap Serie van 3M van dichtbij te bekijken.

Samen met HP daagde Spandex bezoekers uit plaats te nemen in twee racesimulatoren.

Racesimulator

Het thema ‘racen’ werd tijdens de open dag op verschillende manieren doorgetrokken. Buiten stond een klassieke Citroën 2CV te pronken, binnen konden bezoekers plaatsnemen in twee racesimulatoren. Samen met HP daagde Spandex bezoekers uit om de snelste dagtijd neer te zetten. De winnaar mag naar Barcelona, waar het hoofdkwartier is gevestigd van de grootformaat activiteiten van HP. Naast een rondleiding door het vernieuwde R&D-centrum, staat ook een fietstour door Barcelona op het programma.

Er werd ook aandacht gevraagd voor de HP-Latexprinters (500 en 300-serie), speciaal met een actie rond de HP Latex 365, beschikbaar voor een aantrekkelijke prijs bij inruil van de huidige printer. Tevens werden de nieuwe XpertJet modellen van Mutoh (eco-solvent) in het zonnetje gezet; de 1641SR (één kop, vier kleuren) en de 1682SR (twee koppen, acht kleuren) konden naast elkaar worden vergeleken.

Ook kon men in de entree kennis maken met de meerwaarde van Paint Protection Film (SPF-XI) van Avery Dennison.

‘Di-Noc-experience’

Spandex heeft in de showroom een speciale hoek ingericht voor de Architectural Finishes van 3M Di-Noc. Jack van de Pol, productmanager en Key Accountmanager Spandex Benelux, legt uit: “Wij zijn al heel lang bezig met Di-Noc. Renoveren van bestaande ruimtes en meubels met hoogwaarde folie zonder te slijpen, boren of demonteren. De renovatie kan plaatsvinden terwijl de lopende activiteiten gewoon doorgaan. De Spandex Group heeft recent een Italiaans bedrijf overgenomen dat is gespecialiseerd in Di-Noc. Hierdoor hebben we in Europa opeens de beschikking over vrijwel alle Di-Noc dessins en 3M Fasara glasdecoratiefolies die er zijn. Die liggen daar op voorraad en kunnen we nu per meter aanbieden. Leverbaar binnen vijf tot zes werkdagen. Dat is een enorme verbetering qua service. Met de nieuwe 3M Di-Noc 2018-2020 collectie is de keuze zelfs nog groter geworden. Dat tonen we hier in deze ‘Di-Noc-experience’. Je moet de beschikbare afwerkingen – zoals hout, metaal, steen, beton en leer – namelijk beleven en voelen.”

Jack van de Pol, productmanager en KAM Spandex Benelux: “Wij kunnen nu vrijwel alle Di-Noc dessins en 3M Fasara glasdecoratiefolies per meter aanbieden.”

Een andere troef voor de interieurmarkt is Di-Noc Glass. Door de volledig transparante lijmlaag kan deze 3M Di-Noc glasfolie rechtstreeks op glazen of kunststof oppervlakken (aan de onderkant) worden aangebracht.

Glasfolie Suncontrol

De functionele glasfolies van Glasfolie Suncontrol stonden ook bij Spandex in de schijnwerpers. Directeur Jeroen Waarhuijs: “Wij lossen problemen met glas op met behulp van onze folies. Voor elk probleem kunnen wij adviseren wat de juiste filmsoort is. Een verkeerde folie op glas kan namelijk tot aanzienlijke schade leiden. Daarom organiseren we de Glasfolie Academy.”

Jeroen Waarhuijs van Glasfolie Suncontrol: “Wij lossen problemen met glas op met behulp van onze folies.”

In Sign+ Magazine nummer 8-2019, die in december verschijnt, meer over het open huis van Spandex Benelux.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.