Signnieuws

Exposize uit Eindhoven is met haar project ‘Shopping windows by Kiki van Eijk’ uitgeroepen tot overall winnaar van de Sign+ Award 2012. Tien genomineerde projecten dongen mee naar deze gerenommeerde vakprijs.

De Sign+ Award, een initiatief van het vakblad Sign+ Magazine, werd vrijdag 5 oktober uitgereikt tijdens een feestelijk en passievol evenement, met meer dan 150 gasten, in De Orangerie in Den Bosch. (Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van dit evenement).

De totaal verraste Vincent van Herk (links op de foto) van Exposize nam de glazen Sign+ Award in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Hwie-Yang Kwee. Tevens ontvingen ze een reischeque naar Las Vegas, voor een bezoek aan de internationale vakbeurs Sign Expo in 2013. 

Categoriewinnaars
Maar Exposize was niet de enige winnaar. Van de tien genomineerde projecten werden vijf projecten uitgeroepen tot winnaar in hun categorie. Deze categoriewinnaars dongen tevens mee naar de overall prijs van de Sign+ Award.

Naast Exposize, overall winnaar en winnaar in de categorie Tentoonstellingsbouw, zijn de andere vier categoriewinnaars:

Categorie Indoor Signage:
‘Aankleding Zorgcentrum Hanzeborg’, ingezonden door MeMo reclame, print en sign uit Lelystad

 

Categorie Outdoor Signage:
‘Zuilen van Nike Sportswear’, ingezonden door Centercom uit Amstelveen

 

Categorie Voertuigreclame:
‘KLM Tile & Inspire’, ingezonden door PPP Nederland uit Dronten

 

Categorie Architectural Signage:
‘Albelli Trapdecoratie’, ingezonden door Blomsma Print & Sign uit Zoetermeer.

Zij kregen op het feestelijke evenement allemaal een prijs uitgereikt, bestaande uit een glazen kunstwerk. Tevens ontvingen zij, net als alle genomineerden, hun projectpresentatie op canvas.

Nominaties

De overige genomineerden waren: ‘Hoofdkantoor Fox vakantiereizen’, door Virupa, Aalten, ‘Signalisatie Classo’ door Wallrus, Kortrijk (België), ‘Seat Leon Army style’ van Van der Pol Reclame & Belettering, Barendrecht, ‘Stand ADRZ’ van JMC Signmakers, Bruinisse en ‘Paviljoen Azerbaijan’ van Meulengraaf Reclameproductie, Best.

Vertegenwoordigers van alle  genomineerde bedrijven voor de Sign+ Award 2012 bij elkaar.

Vakmanschap

Foto: Frank Tielemans

Het overall winnende project ‘Shopping windows by Kiki van Eijk’ werd door de vakjury geroemd als een sterk staaltje vakmanschap, dat alle belangrijke eigenschappen van een signproject in zich verenigt. “Het project heeft stopping power, maar is tegelijkertijd gemaakt met oog voor detail, waarbij het vakmanschap goed tot zijn recht komt in de combinatie van gebruikte materialen en technieken”, aldus Kwee namens de vakjury.Het Franse modehuis Hermès staat bekend om de opvallende styling van haar etalages. Aan designer Kiki van Eijk de eer om vijf etalages in te richten in de Amsterdamse vestiging van de Bijenkorf. Exposize werd gevraagd te adviseren en mee te denken over de wijze waarop het getekend beeld kon worden vertaald naar fullcolour printwerk dat op grootformaat in de etalages kon worden ingezet. Exposize verzorgde de geprinte items en de montage op locatie: gevormde achterwanden, contourgefreesde modellen en kleurrijke vloerdecoraties. Een mooie uitdaging voor een signmaker.

Klik hier voor een beschrijving en presentatie van dit project.

Jury

De vakjury bestond uit een aantal gerenommeerde personen uit verschillende disciplines in en rond de sign- en reclamewereld, onder voorzitterschap van Hwie-Yang Kwee (directeur Fleet Modification Group bij Pon Commercial Vehicles). De jury bestond verder uit Walter Lommaert (directeur Total Concept en winnaar Sign+ Award 2010), Roel Stavorinus (Roel communicatie en designmanagement), Marieke Bossina (eigenaar-directeur SignMedia), Babs Estourgie en Rutger Sterk (instructeurs Sign & Printmedia Grafisch Lyceum Rotterdam).

Publieksfavoriet

De keuze van de jury is niet altijd de favoriet van het publiek. Daarom kon iedereen tot 13 oktober op deze site zijn stem uitbrengen op het project van zijn voorkeur. Eind oktober zal de publieksfavoriet zowel in het blad Sign+ Magazine als op deze site bekend worden gemaakt. Iedereen die stemt, maakte kans op een ‘diner voor twee’.

Sponsors Sign+ Award 2012:

  

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.