Signnieuws

Summa kondigt een aantal nieuwe opties aan voor haar F Serie vlakbed snijplotters: een rotary mes, een krachtiger stofzuiger voor de freesmodule en een nieuwe vacuümpomp kit. Te zien op Fespa Digital.

Summa_F-Series

Een splinternieuw werktuig op de F-Serie vlakbed snijplotters, de rotary module, beschikt over een tienhoekig tangentiaal gecontroleerd mes, dat door een elektronische motor wordt aangedreven.  Afhankelijk van de gebruikte snelheid en mesdiameter kunnen allerhande soorten materiaal tot 5 mm dikte worden gesneden met het rotary mes.  De belangrijkste focus ligt echter op enkellaags textiel omdat bepaalde types van vezels moeilijk te snijden zijn met andere soorten messen.  Ideale materialen om met het rotary mes te snijden, zijn: vlaggen en banners, vilt, technische textielen, stof, schuimen, et cetera.

De module is compatibel met alle (bestaande) installaties van de F1612 en F2630. Initiale installaties hebben geen assemblage en extra bedrading nodig.  Firmware en/of software updates kunnen wel vereist zijn.

Krachtiger stofzuiger

Teneinde de bediening en installatie van de F2630 vlakbed snijplotter te vereenvoudigen, voorziet Summa nu een nog krachtigere stofzuiger voor de freesmodule.  De optionele 3000W stofzuiger werd ontworpen om een langere en makkelijkere bediening op de machine te kunnen verzekeren.  De stofzuiger wordt door drie individuale motoren aangedreven.  Elke motor wordt met tussenpozen gereinigd tijdens de bediening en garandeert zo een continue workflow.

Voor de configuratie van de F2630 met freesmodule beveelt Summa ten zeerste aan deze 3000W stofzuiger te bestellen in plaats van de 1400W Metabo ASR 2050.

Vacuümpomp kit

Opdat geluidshinder tot een minimum wordt beperkt tijdens de bediening van de F2630, biedt Summa nu twee vacuümpomp kits aan: een kit van 10 m en een kit van 25 m.  Deze verlengkits laten het installeren van de pompen in verschillende ruimtes toe.  Dit zal het gehele werkproces vereenvoudigen.

De verlengkits voorzien levering van de pompen op 10 m en 25 m afstand. Dit betekent dat, bijvoorbeeld, een verlengkit van 10 m lang 2 m zal nodig hebben om de pomp met de vlakbed snijplotter te verbinden, zodat nog een marge van 8m overblijft om de pomp te installeren.

Summa: hal 1, stand J135

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.