Signnieuws

FDM Print Group in Sint-Lievens-Houtem maakt een onstuimige groei door. Het grootformaat printbedrijf van Franky De Meyer stapte recent ook in de productie van soft signage. De aanschaf van de Avinci CX3200 past in deze strategie.

Franky De Meyer bij de nieuwe Agfa Avinci CX3200 die sinds eind vorig jaar draait bij de FDM Print Group in Sint-Lievens-Houtem.

Toen Franky De Meyer in 2013 Publi-FDM oprichtte, kon niemand bevroeden welke stormachtige ontwikkeling het bedrijf zou doormaken. Anno 2021 is Publi-FDM een van de drie merken binnen de FDM Print Group in het Belgische Sint-Lievens-Houtem. De Meyer benutte de coronacrisis in 2020 om flinke stappen vooruit te zetten. Er is geïnvesteerd in 7.000 vierkante meter extra productiehallen, waarvan één hal compleet is ingericht voor dye-sublimatie en de afwerking van textiel. Het bedrijf kan nu ook vlaggen en allerhande soft signage leveren.

Soft signage

Sinds eind 2020 fungeerde FDM Print Group als bètasite voor de Avinci CX3200-printer, die Agfa vlak voor de zomer officieel lanceerde. Het is een snelle dye-sublimatie rol-naar-rolprinter die rechtstreeks op textiel of op transferpapier kan printen.

Philip Van der Auwera, Product Manager Sign and Display bij Agfa Graphics in Mortsel stelt: “De marktvraag naar soft signage blijft groeien, aangezien het licht van gewicht is, bestand tegen kreuken en vouwen, en gemakkelijk te vervoeren en opnieuw te gebruiken. De Avinci CX3200 voldoet aan de behoeften van bestaande textieldrukkerijen, maar stelt ook signbedrijven in staat over te stappen op textieldruk en nieuwe klanten binnen te halen.”

Printingstore

Dat is precies wat nu bij FDM Print Group gebeurt. “Tijdens recessies moet je zorgen dat je er dubbel zo sterk uitkomt”, schetst De Meyer zijn bedrijfsfilosofie. Zo kocht hij in mei 2020 een bedrijf in Londen met de naam Printingstore dat niet alleen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, maar in verschillende Europese landen (waaronder Frankrijk, Duitsland en Scandinavië) aan de weg timmert. “Wij bieden de afnemers, vaak multinationals, nu met een eigen productievestiging op het continent ook na Brexit gegarandeerde continuïteit voor hun bestellingen.”

Meer weten over de expansiedrift van FDM Print Group, de strategie van De Meyer of de Avinci CX3200, lees het complete artikel in Sign+ Magazine nr. 5-2021.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.