Signnieuws

Fespa lanceert Print Make Wear, een nieuwe interactieve bezoekersdienst waarbij een snelle modefabriek wordt nagebootst. Gratis toegankelijk tijdens Fespa 2018 in Berlijn

Deze nieuwe beursactiviteit focust op fashion textiel, kleding en geprinte accessoires in een live productie-omgeving, waarbij elke stap in het zeefdruk en digitale printproduductieproces – van ontwerp tot afgewerkt product – wordt getoond.

Modeketen

In Print Make Wear brengt Fespa alle spelers binnen de modeprintsector bijeen, inclusief merkeigenaren, ontwerpers, kledingproducenten, om de nieuwste productiemogelijkheden te verkennen, ervaringen uit te wisselen en kennis te delen in het belang van een duurzamere modeketen.

Fabriek

Binnen de Print Make Wear modefabriek staat een zeefdrukcarrousel, was- en droogapparatuur, Direct-To-Garment printers, snij – en naaiapparatuur, en oplossingen voor lassen en decoreren. Partijen die reeds hun deelname hebben toegezegd, zijn: Premier Textiles, Magna Colours, Brother, Juki en Vastex.

Seminars

Op een catwalk worden de kleding en accessoires die zijn gemaakt in deze fabriek geshowd aan het publiek. De items die worden geproduceerd, zijn ontworpen door Sandra Zomer uit Nederland, een Fespa Young Star Award winnares, die nu werkt voor mode-ontwerper Julien MacDonald.

Dagelijks vinden er seminars plaats, geleid door mode-ontwerpers, merkeigenaren en producenten. Zij spreken over de laatste trends, technologieën en case studies om bezoekers te inspireren en informeren over geprint textiel. Onderwerpen zijn kleurseparatie, het maken van zeefdrukramen, inktterminologie, speciale inkten, uitdagingen van verschillende stoffen, en geavanceerd printen.

Gratis toegangskaart

Fespa 2018 in Berlijn vindt plaats van 15 tot en met 18 mei. Bij voorregistratie is de toegang gratis en ontvangt men een e-ticket. Gebruik hiervoor de code:  FESB801

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.