Signnieuws

In reactie op een oproep van een groep van 26 Belgische retailers om lokaal te kopen, betoogt Fespa België in een open brief om tijdens de coronacrisis ook de signsector in eigen land voorrang te geven.

Fespa België roept ondernemers op ook signproducten lokaal te kopen.

Geert Schotte, bestuurder van de Standaard Boekhandel, deed namens een groep van 26 retailers een noodkreet aan de Belgische consument. “Het gedrag van de klanten zal de komende maanden cruciaal worden voor de manier waarop de kleinhandel deze crisis doorstaat”, betoogt Schotte daar onder andere in. Wouter Torfs, ondertekenaar namens schoenenwinkel Torfs, voegde het volgende eraan toe: “We maken ons geen illusies en beseffen dat we in 2020 rekening moeten houden met een omzetverlies, maar de grootte van dat verlies kan wel beperkt worden als meer Belgen de komende maanden bewust voor Belgische webwinkels kiezen.” Het initiatief gaat inmiddels als een lopend vuurtje in ondernemend België, en vindt zo zijn navolging, ook in de signsector.

Open brief

Fespa België, belangenbehartiger van de Belgische signsector, deed namelijk in eenzelfde soort open brief een appèl aan de Belgische ondernemers om dan hun sign- en printproducten ook in België te bestellen.

“Als vakvereniging voor print- en sign Fespa.be en haar 16 stichtende leden kunnen we deze warme oproep enkel maar aanmoedigen. Sterker, we willen jullie vragen dezelfde houding te willen aannemen om jullie visitekaartjes, spandoeken, folders, bedrukte borden, verpakkingen, boodschaptassen, bedrukte t-shirts, vlaggen, advertenties, bestickering, pos-materiaal tijdens maar vooral ook na deze crisis bij Belgische spelers te willen leggen.”

De volledige open brief van Fespa België leest u hier.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.