Signnieuws

Onlangs is Fespa Belgium opgericht door een 16-tal Belgische ‘captains of industry’. Vanaf vandaag is ook de website live. Het onafhankelijke platform is een subdivisie van Febelgra.

Tijdens de Fespa Global Expo te München afgelopen jaar heeft Febelgra met een aantal dynamische bedrijven uit de Print & Sign wereld in België een overeenkomst bereikt voor het oprichten van een subdivisie Fespa Belgium.

Febelgra is al jaren partner van Fespa en opereerde tot voor kort onder de naam Febelgra-Fespa. Sinds juli is vanuit Fespa toestemming gegeven om de naam ‘Fespa Belgium’ te gebruiken. Deze subdivisie zal als een onafhankelijk platform werken maar wel onder de juridische structuur Febelgra vzw.

Missie en doelgroep

Fespa Belgium wil een community aanbieden om:

  • bedrijven meer Belgisch te doen kopen
  • de samenwerking tussen print en sign te stimuleren
  • te innoveren en automatiseren
  • de nieuwste informatie te delen
  • internationale klanten aantrekken
  • een label aanbieden als erkend sign/printbedrijf
  • groepsaankopen bevorderen

Fespa Belgium richt zich op iedereen in België (Vlaanderen, Brussel en Wallonië) met een passie/interesse voor digitale print en visuele communicatie. Van beletteraar tot grafisch ontwerper, van grootformaat printer tot student, iedereen is welkom om lid te worden.​

Speeddate

In februari 2019 organiseert de organisatie een ‘speeddate’ event waar bedrijven kennis kunnen maken met de nieuwe Belgische Fespa Community.

De stichtende leden van Fespa Belgium zijn:
Jean Van Houtryve (Visix), Dirk Teughels (Xlreklame), Dennis Van der Lingen (2dp), Franky De Meyer (Publi-fdm), Christian Duyckaerts (Retailc), Guy Lauwers (Dioss), Andreas Foriers (Creafor), Jo Raman (Printville), Stefaan Cardoen (Hecht), Kirsten De Dycker (Backstage-service), Philippe Van Ongevalle (Febelgra), Bruno Schmitz (Schmitz), Manuel Léonard (Colorisprint), Marcel Engelen (Whitelight), Mieke Neven (Burocad), Wouter Mouton (3motion).

In het decembernummer van Sign+ Magazine volgt een interview met de initiatiefnemers.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.