Beursnieuws

Fespa Global Print Expo 2020, die begin oktober van dit jaar in Madrid zou worden gehouden, verschuift voor de tweede maal. Nieuwe datum en locatie:  9 tot en met 12 maart 2021 in RAI Amsterdam.

De reden voor deze opmerkelijke ‘move’ is de aanhoudende risico’s voor de volksgezondheid en de verstoring van de bedrijfsactiviteiten als gevolg van de wereldwijde Covid-19-pandemie, aldus de Fespa-organisatie.

München in 2022

Deze nieuwe editie van Fespa Global Print Expo (inclusief de gelijktijdig gehouden beurzen European Sign Expo en Sportswear Pro) in maart 2021 in Amsterdam vervangt het oorspronkelijk geplande evenement dat half mei 2021 in München (Duitsland) zou worden gehouden. Fespa zal in 2022 weer in München neerstrijken, belooft de organisatie.

Beurs in Gorinchem

Welke invloed de komst van Fespa Global Print Expo naar Amsterdam in maart volgend jaar zal hebben op Sign & Print Expo, dat van 16 tot en met 18 maart 2021 in Gorinchem staat geprogrammerd, is nog koffiedik kijken. Fespa is een echte internationale fabrikantenbeurs, waar distributeurs uit de hele wereld naar toe worden gehaald, en Sign & Print Expo is opgezet als platform om de lokale markt in de Benelux te bedienen. Maar het kan niet anders dat er kannibalisme optreedt nu beide beurzen zo dicht achter elkaar in Nederland staan geprogrammeerd.

Geen vertrouwen

Neil Felton, CEO van Fespa, legt uit: “In maart 2020 namen we het besluit om de Fespa Global Print Expo zes maanden uit te stellen in het licht van de oprukkende pandemie en de implicaties voor onze exposanten en bezoekers. Sindsdien is de ontwikkeling van Covid-19 dynamisch en onvoorspelbaar geweest. Hoewel veel regio’s nu geleidelijk uit de lockdown komen, kunnen we er op dit moment niet op vertrouwen dat we aan de verwachtingen van exposanten en bezoekers kunnen voldoen als we het Fespa-evenement in oktober van dit jaar laten doorgaan.”

Beste alternatief

Felton vervolgt: “Begin maart 2021 is het beste alternatief. Het geeft onze exposanten en bezoekers de tijd om te herstellen en onszelf de tijd om ons volledig voor te bereiden op nieuwe operationele vereisten. Uit feedback van de markt blijkt dat onze gemeenschap, gezien de aanzienlijke commerciële uitdagingen van 2020, Fespa Global Print Expo in maart 2021 zal verwelkomen als een belangrijk platform voor zakelijk herstel en voorwaartse vooruitgang begin volgend jaar.”

Volgens Fespa is Amsterdam een populaire en bewezen bestemming voor Fespa-evenementen. Eerder werden in onze hoofdstad in 2006, 2009 en 2016 succesvolle Fespa-beurzen gehouden. De bereikbaarheid via de weg en het spoor vanuit alle delen van Noord- en Midden-Europa zal op dit moment voor veel bezoekers een voordeel zijn, meent de Fespa-organisatie.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.