Signnieuws

“Samen de branche versterken”, zegt Wouter van As. Dat is de motivatie van Fespa Nederland om de Sign+ Award 2020 te sponsoren. Omdat innovatie belangrijk is voor sign- en printbedrijven is het prijzenpakket uitgebreid met de Fespa Innovatie Award.

“Fespa Nederland wil de print- en signmarkt versterken. Een award is een geweldig middel om dat te doen. Het biedt mogelijkheden om de veelzijdigheid van onze branche in beeld te brengen. Met name bij ‘brand owners’, maar het kan ook productiebedrijven en creatieven stimuleren om nog betere prestaties te leveren.” Aan het woord is Wouter van As, voorzitter van Fespa Nederland Association, de kennis- en netwerkorganisatie voor de visuele communicatiebranche.

Wouter van As, voorzitter Fespa Nederland: “Het is logisch om aan te sluiten bij een event dat al stevig in de markt staat.”

Hij vervolgt: “Om dezelfde reden zijn ooit de wereldwijde Fespa Awards door Fespa Ltd., de federatie van de mondiale print- en signcommunity, in het leven geroepen. Vanuit die gedachte wilden we in Nederland een soort voorronde van deze Fespa Awards organiseren. Omdat er in de Benelux al een prachtig evenement is, namelijk de Sign+ Awards, zou het echter zonde zijn als we elkaar op dat vlak gaan beconcurreren. We kunnen beter met elkaar optrekken. Het is dan logisch om aan te sluiten bij een event dat al stevig in de markt staat. We hebben namelijk hetzelfde doel: de branche versterken en stimuleren.”

Innovatie Award

In eerste instantie is nog gekeken of de Sign+ Awards konden dienen als echte voorronde voor de mondiale Fespa Awards, verduidelijkt Van As. “Het één-op-één in elkaar schuiven van beide competities bleek niet haalbaar. Er zijn te grote verschillen in de categorieën en de beoordeling daarbinnen, het tijdpad op de jaarkalender en de frequentie. Met de introductie van de Fespa Innovatie Award voegen we nu echter een extra element toe aan de al bestaande competitie, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om mee te doen. Immers, alle inzenders voor de Sign+ Award 2020, of ze nu voor een categorie zijn genomineerd of niet, maken kans om deze Innovatie Award te winnen. Wat overigens blijft is dat alle genomineerden voor de Sign+ Awards zonder extra kosten ook mee kunnen dingen naar de eerstvolgende Fespa Awards.”

Bij het bepalen van de winnaar van de Fespa Innovatie Award 2020 wordt door de vakjury namelijk expliciet en alleen gekeken naar het innovatieve karakter van de inzending; hetzij qua ontwerp, creatief materiaalgebruik, duurzaamheid, constructie en/of toepassing. Van As: “Als je niet innoveert, zak je weg. Om die reden wil Fespa Nederland stimuleren dat bedrijven blijven vernieuwen. Dat is nodig om succesvol en gezond te blijven.”

Fespa Belgium

Nu Fespa Belgium Association een feit is, hoopt Fespa Nederland in de toekomst ook nauwer samen te werken met haar Belgische zusterorganisatie op terreinen waar dat logisch is. “Wat mij betreft zetten we samen de schouders onder de Sign+ Award. Dat is immers een competitie voor Nederlandse én Belgische bedrijven. Ik juich het alleen maar toe als Fespa Belgium leden oproept om projecten in te sturen”, besluit Van As.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.