Signnieuws

De Industry Innovators van Fespa Nederland waren 11 oktober op bezoek bij Mimaki in Diemen. Ontwikkelingen in 3D-printen en duurzaamheid waren de topics.

Innovators van Fespa Nederland op bezoek bij Mimaki.

Arjen Evertse, General Manager Sales EMEA van Mimaki, schetste tijdens de introductie een duidelijk beeld van de ontwikkeling van Mimaki als één van de pioniers in de industrie.

3D-print

Vooral kwalitatief worden er flinke stappen gemaakt in 3D-print, volgens Mimaki.

Mark Sollman nam de Innovators vervolgens mee in de laatste ontwikkelingen op 3D-printgebied. De evolutie van 3D-printen gaat gestaag vooruit. Vooral kwalitatief worden er flinke stappen gemaakt en door te printen met een supportsysteem kunnen complexe objecten direct in kleur worden gemaakt. Ook het printen met transparant materiaal creëert bijzondere toepassingen, zoals in maquettebouw.

Duurzaamheid

Peter Tegel van het Dienstencentrum verzorgde een presentatie over de toekomstige eisen op het gebied van duurzaamheid. Door deze eisen wordt certificering steeds belangrijker voor onze industrie. Er was aandacht voor CO2-emissies die tijdens de productie ontstaan, maar ook voor de carbon footprint van de materialen die worden toegepast. Fespa Nederland zal hier binnenkort in een nieuwsbrief nader op ingaan.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.