Signnieuws

Fespa lanceert een nieuw evenement, genaamd Sportswear Pro. Een tentoonstelling compleet gewijd aan de productie van sportkleding. De eerste editie vindt plaats naast de Fespa Global Print Expo 2020, die van 24 tot 27 maart in Madrid wordt gehouden.

Sportswear Pro is helemaal gericht op de productie van sportkleding (foto: Fespa)

Fespa kondigde vandaag overigens ook aan dat de Fespa Global Print Expo het jaar daarop terugkeert in Duitsland. Van 18 tot en met 21 mei 2021 is Messe Munich wederom het decor voor Fespa Global Print Expo en de gelijktijdig gehouden European Sign Expo, het Fespa event voor niet-geprinte signage. Het nieuwe Sportswear Pro krijgt waarschijnlijk een iets ruimere frequentie op de beurskalender en is er in 2021 daarom niet bij, stelt Michael Ryan, Event Manager voor Sportswear Pro, desgevraagd.

Sportswear Pro

De focus van Sportswear Pro in Madrid ligt op de nieuwste (productie)technologieën voor on-demand en op maat gemaakte sportkleding; opzet is leveranciers van oplossingen voor drie belangrijke gebieden samen te brengen: ontwerp (CAD / CAM en 3D-lichaamsscanning); productie (CMT [‘knippen, maken en trimmen’], lijmen en naaien) en decoratie (printen, graveren, borduren en laserapplicatiesystemen). Daarnaast is er ruimte voor ontwikkelingen op het gebied van accessoires, ‘smart’ textiel en gedrukte elektronica.

Bezoekers

Bezoekers van Sportswear Pro zullen, volgens de Fespa-organisatie, zakelijke beslissers zijn op zoek naar de nieuwste technologische innovaties om hun productieprocessen te stroomlijnen, voorraden en verspilling te verminderen en on-demand en just-in-time-productie mogelijk te maken. Dit laatste ingegeven door de steeds kortere cycli qua mode, ook bij sportkleding.

Naast de tentoonstelling op de beursvloer zal het nieuwe evenement een speciaal conferentieprogramma bevatten waar zakelijke prioriteiten van sportkledingfabrikanten en ontwerpers, zoals duurzaamheid en automatisering, worden geadresseerd.

Print Census

Michael Ryan legt uit waarom Sportswear Pro het levenslicht ziet: “Onze Fespa-community is sterk betrokken bij de productie van sportkleding; 80% van de textielprinters is actief in dit dynamische segment, zo blijkt uit onze Fespa Print Census 2018. Ondanks 7% groei in 2018, worden sportkledingproducenten momenteel niet bediend door een evenement dat is gericht op het optimaliseren van hun processen en het voldoen aan de wereldwijde trends: maatwerk en het steeds sneller bedienen van de markt.”

Zuid-Europa

Met Zuid-Europa en Noord-Afrika als belangrijke regio’s voor het ontwerpen en de productie van mode- en textielproducten, biedt Feria de Madrid een ideale locatie voor de eerste editie van Sportswear Pro, aldus Ryan. Beslissers uit Spanje, Portugal, Frankrijk en ook landen als Tunesië en Marokko hebben gemakkelijk toegang tot Madrid. En de Spaanse hoofdstad is ook goed bereikbaar voor bezoekers van andere grote centra op het gebied van (sport)kledingproductie.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.