Signnieuws

Op dinsdag 7 september vindt in Laren een bijeenkomst plaats van het Fespa Nederland Innovatie Platform over duurzaam materiaalgebruik en afvalmanagement.

Duurzaam materiaalgebruik en afvalmanagement staan centraal tijdens bijeenkomst op 7 september.

Tijdens de vorige bijeenkomst (in juni) besloten de deelnemende Industry Innovators de duurzaamheidsdoelstelling van het platform aan te scherpen door de einddatum naar voren te halen (naar 2025) en door te focussen op duurzaam materiaalgebruik en afvalmanagement.

Sprekers

Op 7 september staan deze onderwerpen centraal met inbreng van de volgende sprekers: Emiel Breedveld (Rondo Afvalbeheer), Marco Roos (Color Concepts) en Jeroen van Dortmondt (Pixia).

• Fespa Nederland heeft onlangs een raamcontract gesloten met Rondo Afvalbeheer voor het uitvoeren van afvalmanagement waar alle leden gebruik van kunnen maken. Emiel Breedveld van Rondo licht de aanpak toe.

• Marco Roos van Color Concepts geeft uitleg over ColorBase, een database met relevante informatie over materialen. Hoe ga je om met de duurzaamheidsaspecten van materialen. Welke aspecten zijn belangrijk? Hoe bepaal je die? Welke conclusies trek je daaruit?

• Jeroen van Dortmondt van Pixia vertelt hoe Pixia als de leverancier aankijkt tegen de toepassing van duurzamer materialen en alternatieven. Hoe bespreekt een print- of signbedrijf dat met zijn klant?

Lintec folie – gemaakt van gerecycled materiaal – toegepast in het kantoor van Pixia.

Aanmelden

De bijeenkomst is toegankelijk voor de leden van het Fespa Nederland Innovatie Platform. Wie nog geen lid is maar wel belangstelling heeft de bijeenkomst bij te wonen of meer informatie te ontvangen, kan contact opnemen met Fespa Nederland.

Locatie: De Groene Afslag, Amersfoortsestraatweg 117, 1251 AV Laren
Tijd: 15.00 tot 17.00 uur, met afsluitende borrel

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.