Signnieuws

De Fespa-beursorganisatie voert een proactief toelatingsbeleid voor de komende Fespa Global Print Expo in Madrid. Exposanten die na 5 maart in China zijn geweest, wordt de toegang ontzegd. Dit vanwege de epidemie met het coronavirus in dat land.

Fespa Global Print Expo 2020 vindt, zoals gepland, gewoon plaats van 24 tot en met 27 maart 2020 in IFEMA – Feria de Madrid in Spanje, meldt Fespa Ltd. Gelijktijdig met de beurzen European Sign Expo 2020 en Sportswear Pro 2020 op dezelfde locatie.

Fespa neemt de zorgen van exposanten, bezoekers en partners met betrekking tot het uitbreken van COVID-19 (ook bekend als het nieuwe coronavirus) zeer serieus, aldus een officiële verklaring. Veiligheid is de eerste prioriteit en Fespa wil proactieve maatregelen nemen om de risico’s voor alle deelnemers aan de evenementen in Madrid te minimaliseren. Om die reden volgt het Fespa actief alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus, op basis van de nieuwste informatie van de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie).

Exposanten uit China

Vanaf 20 februari 2020 neemt Fespa formeel contact op met alle exposerende bedrijven uit China die zouden deelnemen aan een van de drie tentoonstellingen in Madrid. Er wordt geëist dat deze exposanten gedocumenteerd bewijs leveren dat alle vertegenwoordigers van hun bedrijf die de tentoonstellingen bijwonen, inclusief onderaannemers, niet in China verbleven of het land hebben bezocht ná 5 maart 2020. Dit vertegenwoordigt een periode van twee weken voorafgaand aan het begin van de opbouw van de tentoonstellingen in Madrid.

Fespa is van mening dat dit proactieve beleid in het belang is van de gezondheid en het welzijn van exposanten, bezoekers, partners en personeel (evenals het grote publiek in de gaststad Madrid). Bedrijven uit China die niet aan deze eis voldoen, kunnen dit jaar niet deelnemen aan de tentoonstellingen in Madrid 2020. Dat zal hen schriftelijk worden meegedeeld door de vertegenwoordigers van Fespa in China.

Overige deelnemers

Voorts verzoekt Fespa alle andere exposanten en vooraf geregistreerde bezoekers die China na 5 maart 2020 hebben bezocht, om niet naar Madrid te komen.

Neil Felton, CEO van FESPA: “Door deze proactieve stap te zetten met betrekking tot onze exposerende bedrijven in China willen wij de gezondheid en het welzijn van elke deelnemer aan onze Fespa 2020-evenementen zo goed mogelijk waarborgen. Tegelijkertijd stellen we onze exposanten en bezoekers gerust. We kijken uit naar een levendig en succesvol evenement in Madrid in maart.”

Maatregelen bij IFEMA

Fespa werkt in aanloop naar en tijdens de beurzen nauw samen met het beheerder van het IFEMA-complex en met de relevante autoriteiten in Madrid om exposanten en bezoekers van de Fespa 2020-evenementen de relevante ondersteuning en begeleiding te bieden. Er worden verschillende hygiënische maatregelen in het complex genomen.

Ook heeft IFEMA protocollen die zijn afgestemd op zowel de Wereldgezondheidsorganisatie als het nationale Spaanse ministerie van Volksgezondheid en de regionale Gezondheidsraad van de Gemeenschap van Madrid met betrekking tot eerstelijnsmaatregelen die moeten worden genomen voor het geval een infectie met dit virus wordt ontdekt binnen het beurscomplex. Als een geval wordt gedetecteerd, wordt een strikt protocol gevolgd en zal de getroffen persoon voor observatie en zorg naar een aangewezen ziekenhuis worden gebracht.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.