Signnieuws

Bekend is dat logo's op bedrijfskleding een minimaal formaat moeten hebben, wil de fiscus akkoord gaan met het onbelast vergoeden of verstrekken van kledingstukken aan werknemers. Si'bon meldt in haar nieuwsbrief dat nu eindelijk duidelijk is hoe de oppervlakte van de logo's moet worden gemeten.

Alleen vergoedingen voor en verstrekking van werkkleding én vergoedingen voor het wassen van die werkkleding zijn onbelast.

 

 

 

 

De Belastingdienst omschrijft werkkleding als:

  • kleding die uitsluitend of nagenoeg uitsluitend geschikt is om tijdens het werk te dragen, zoals uniformen en overalls
  • kleding die voorzien is van een of meer duidelijk zichtbare aan de organisatie gebonden beeldmerken (bijvoorbeeld een logo) met een oppervlakte van minimaal 70 cm² in totaal

Deze laatste voorwaarde geldt voor elk kledingstuk. Bijvoorbeeld voor een trainingspak geldt dat zowel de broek als het jack een voldoende groot logo moeten hebben. Ook T-shirts, die in de praktijk vaak worden verstrekt, moeten een voldoende groot logo hebben.

Frictie
De regels lijken duidelijk, maar volgens Si'bon was er in de praktijk steeds weer frictie tussen werkgevers en de overheid over de totale oppervlakte van de logo's. Niet alleen lastig voor uw eigen bedrijfskleding, maar ook vervelend als een textieldrukker een advies moet geven aan een klant.

Rechthoek
Si'bon meldt nu dat de Belastingdienst onlangs heeft aangegeven hoe men de oppervlakte van logo's op bedrijfskleding moet meten; men moet uitgaan van een denkbeeldig(e) vierkant of rechthoek om de uiterste punten van het logo. Als men de lange en de korte zijde met elkaar vermenigvuldigt, moet er minimaal een oppervlak van 70 cm² uitkomen (of uit de som van de afzonderlijke rechthoeken).

Let op
Kleding met het logo van de sponsor is alleen werkkleding als de naam van de sponsor is opgenomen in de naam van de organisatie. Sportkleding en sportschoenen zullen meestal niet voldoen aan de definitie van werkkleding en kunnen voor de loonheffingen dus niet onbelast worden verstrekt, tenzij deze kleding aantoonbaar op de werkplek achterblijft.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.