Signnieuws

Avery Dennison heeft $65 miljoen geïnvesteerd in haar productiefaciliteit in Rodange, Luxemburg. De uitbreiding, een van de grootste operationele initiatieven van Avery Dennison wereldwijd in de afgelopen jaren, is vorige week officieel geopend. Hiermee versterkt Avery Dennison zijn productiemogelijkheden in Europa.

Van links naar rechts: Jeroen Diderich, vice-president en algemeen directeur, Label and Graphic Materials Europe, Kamran Kian, vice-president, wereldwijde operaties en supply chain, Label and Graphic Materials en Etienne Schneider, vice-premier, minister van Economie. (Foto: Avery Dennison)

“Deze investering biedt een aantal voordelen voor Avery Dennison in Europa”, zei Tim Presto, vice-president van Supply chain & Operations Europe bij Avery Dennison. “Het geeft ons een flexibeler productienetwerk, vergroot onze mogelijkheden qua topcoatings en helpt ons beter in te spelen op fluctuaties in de vraag van onze klanten. Met zijn moderne opzet en centrale ligging ondersteunt de nieuwe uitbreiding onze duurzaamheidsambities. Het help onze CO2-impact te minimaliseren door transporten binnen het productieproces te verminderen, ook omdat we dichter op een groot deel van onze klanten zitten. Ten slotte, niet onbelangrijk, biedt het ons geavanceerde machines en apparatuur die onze productkwaliteit versterken en de uptime maximaliseren.”

De uitbreiding omvat een ultramoderne, multifunctionele coater, extra snijcapaciteit, een nieuwe verpakkingslijn en een geautomatiseerd magazijn.

Duurzaamheidsvoordelen

De productiefaciliteit in Rodange is in totaliteit toegenomen met meer dan 12.000 vierkante meter en geoptimaliseerd om maximale duurzaamheidsvoordelen te bieden met betrekking tot afvalbeheer, energieverbruik en efficiënt waterverbruik. Door de faciliteit op een locatie te bouwen dichter bij een groot deel van zijn klanten, verwacht Avery Dennison bovendien een jaarlijkse vermindering van 700 ton aan broeikasgassen, gerelateerd aan transportbewegingen.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.