Signnieuws

Friesland Reclame uit Burgum is onlangs overgenomen door Haan Reclamewerk. “Een sterk merk, met een goed, degelijk en betrouwbaar product”, aldus Christiaan de Jong van het signbedrijf in Stiens, dat de activiteiten van het lichtreclamebedrijf voortzet onder de naam Friesland Lichtreclame.

De rode lichtlijnen op de 114 meter hoge Achmeatoren is een van de iconen in Leeuwarden waarvoor Friesland Reclame verantwoordelijk was. Foto: Unsplash / Joppe Spaa

Friesland Reclame ontwikkelde zich in de afgelopen 25 jaar tot een gerenommeerde specialist in lichtreclame op de Nederlandse markt, onder leiding van Wolters en Johan Oldewarris (die twee jaar geleden stopte). Het bedrijf was verantwoordelijk voor grote projecten, maar werkte met evenveel plezier voor de bakker om de hoek. “Daar kwamen soms nog meer uitdagingen bij kijken”, stelt Wolters met Friese nuchterheid.

Degelijk en betrouwbaar

Deze Friese nuchterheid past bij Haan Reclamewerk in Stiens, die het lichtreclamebedrijf overneemt en de activiteiten voortzet onder de naam Friesland Lichtreclame. Christiaan de Jong (50), directielid van Haan Reclamewerk: “De dienstverlening van Friesland Reclame vult ons perfect aan als het gaat om lichtreclame. Het is een uitgelezen kans om onze positie op de Nederlandse markt nog verder uit te bouwen.”

Betrokkenheid

Bij de zoektocht naar een overnamepartner stond bij Wolters voorop dat hij zijn klanten goed achterlaat: “Wij hebben onze klanten altijd goed behandeld en ik wilde ze overdragen aan een partij waar ze wat aan hebben. Dat kan Haan Reclamewerk zeker waarmaken.“ De deal was dan ook snel beklonken. “Wat we overnemen is de naam – met een kleine variatie – en de klanten en onderhoudscontracten”, aldus De Jong.

Lees hier het volledige artikel en interview met Bjinse Wolters en Christiaan de Jong.

Het artikel verscheen ook in Sign+ Magazine 2-2022.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.