Signnieuws

De Specialty Graphic Imaging Association (SGIA) en Printing Industries of America (PIA) zijn per 1 mei gefuseerd. Daarmee is de grootste print- en grafische organisatie van de Verenigde Staten ontstaan.

Ford Bowers is benoemd tot president en CEO van de gecombineerde SGIA/PIA-organisatie.

SGIA en PIA zetten zich samen in om de print- en grafische industrie in de VS, maar ook daarbuiten, van dienst te zijn met onderzoek, onderwijs, opleiding, evenementen, ondersteuning rond wetgeving, overheidsaangelegenheden, gezondheid en veiligheid en andere belangrijke industriële diensten. SGIA bedient voornamelijk de grafische, industriële print en kledingdecoratie segmenten. PIA bedient voornamelijk het commerciële druksegment.

Ford Bowers 

Ford Bowers is benoemd tot president en CEO van de gecombineerde organisatie. Michael Makin, de huidige president en CEO van Printing Industries of America, wordt met ingang van 1 mei Executive Vice President van de verenigde organisatie. De nieuwe naam van de vereniging wordt binnenkort bekendgemaakt, evenals de gecombineerde raad van bestuur.

SGIA nam in 2019 al de activiteiten van NAPCO Media over. “PIA is verheugd om de krachten te bundelen met SGIA en middelen te combineren om elk segment van de grafische industrie te bedienen. Het bundelen van het uitgebreide talent van beide organisaties, samen met de media-expertise van NAPCO Media, is een game-changer ”, zegt Makin.

PRINTING United

Naast de samenwerking bij het organiseren van de PRINTING United Expo en conferenties trokken SGIA en NAPCO Media onlangs al samen op met PIA – en haar dochterondernemingen – in de informatievoorziening rondom de COVID-19 pandemie.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.