Signnieuws

Woensdagavond werden in München de Fespa Awards bekendgemaakt. Het Nederlandse FZDP designstudio sleepte een gouden award in de wacht in de categorie ‘non printed signage’.

Het project van het Nederlandse FZDP designstudio dat in de prijzen viel.

Woensdagavond werden tijdens het Fespa galadiner in de Löwenbräukeller in München de winnaars van de Fespa Awards 2019 bekendgemaakt, verdeeld over 13 categorieën. De wedstrijd trok inzenders uit de hele wereld. Tussen alle winnaars is één Nederlands bedrijf die een gouden Fespa Award in de wacht sleepte.

Nederlandse winnaar

In de categorie ‘non printed signage’ ging de gouden award naar Flip Ziedses Des Plantes Designstudio voor het project ‘Super Cars’.

In dit project, uitgevoerd voor een tentoonstelling van sneakermerk Filling Pieces, maakte FZDP designstudio een 3D-vorm van een Ferrari Testarossa. Een combinatie van lasersnijden en CNC-frezen is gebruikt om verticale plakjes MDF te snijden om de 3D-vorm van de Ferrari te creëren. De zwarte MDF is afgezet met 12 mm UV-reflecterende roze tape. Op de tentoonstelling, weergegeven onder blacklight, kwam de fluorescerende vorm tot leven.

Dit project dong afgelopen jaar ook mee naar de Sign+ Awards, maar viel daar niet in de prijzen.

Gouden winnaars

Hieronder een overzicht van alle gouden winnaars in de 13 categorieën.

Kijk hier voor een overzicht van alle winnende projecten.

Best in show

Naast de verschillende categorieën werden nog drie aparte awards uitgereikt:

De Zwitserse winnaar van een van de twee ‘Best of show’ Awards.

• De Best in Show Award, een overall prijs van de vakjury voor de meest buitengewone inzending, ging dit jaar naar twee bedrijven. Atelier fuer Siebdruck uit Zwitserland (foto hierboven), voor een gezeefdrukte verpakking met de naam ‘Creativ Verpacken’ in de categorie Serigraphies and Fine Art en VGL uit het Verenigd Koninkrijk voor haar digitaal geprinte Beefeater Gin Underground Poster Campaign’ in de categorie Posters.

• De Young Star Award werd uitgereikt aan ontwerpstudent Antonio Tsigonias van T.E.I. Athene, afdeling grafische kunsttechnologie in Griekenland voor zijn bijdrage getiteld ‘Garden Team’.

• De People’s Choice Award dit jaar, waarop online kon worden gestemd, ging naar PVG’S Maharashtra Institute of Printing Technology in India voor hun inzending ‘Screen Printing Graphics’, ingediend in de Young Star-categorie.

De genomineerde inzendingen zijn deze week nog te zien op de Fespa in München, nog te bezoeken tot en met vrijdag 17 mei.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.