Signnieuws

Joris van Zoelen, Jos Burgers en Fountainheads Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman zijn maandag 12 december de gastsprekers op het FESPA Nederland Trend Event 2023 in het AFAS-theater in Leusden. Het event is toegankelijk voor iedereen die in Nederland actief is de visuele communicatie-industrie.

Het FESPA Nederland Trend Event 2023 is in het AFAS-theater in Leusden.

Trends en ontwikkelingen

De sprekers kijken naar trends en ontwikkelingen in de wereld die mogelijk van invloed zijn op onze industrie. Of zoals de Fountainheads het zeggen: “Trendverkenners zijn niet te verwarren met futurologen, futuristen, trendwatchers, waarzeggers, handlezers en Tarotkaartenleggers. Trendverkenners voorspellen niet uw toekomst, maar hun verhalen hebben wel een voorspellende waarde.” Volgens Wim van Rooijen van de Fountainheads moet hun presentatie de ondernemers verbaal wakker schudden en ervoor zorgen dat hun ‘adaptieve genen’ worden geprikkeld door in een sneltreinvaart een actueel overzicht te geven over uiteenlopende ontwikkelingen en bewegingen in de markt.

Fountainheads Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman (bovenin), Joris van Zoelen (linksonder) en Jos Burgers.

Optimisme troef

Volgens de organisatie combineert Joris van Zoelen in zijn talk een doorbrekend optimistische benadering met een realistische visie op de ontwikkelkracht van organisaties. Zelf zegt hij hierover: “Het kan wél, we gaan ontdekken hoe. De verandering die we zoeken, is er al. Als we maar anders kijken”. De organisaties van morgen worden niet gemaakt met de inzichten van gisteren. Maar door hen die werken aan de toekomst. Van Zoelen is een van de drijvende krachten achter de inspirerende 40. Een jaarlijks terugkerend onderzoek naar de meest innovatieve en creatieve impactorganisaties in de markt.

Rake uitleg

Jos Burgers is de afsluitende spreker. Hij is, volgens FESPA Nederland, voor velen een inspirator en kan als geen ander op een simpele rake manier uitleggen waar klanten echt naar op zoek zijn. Hij houdt zijn publiek een spiegel voor en laat mensen anders naar hun werk en hun dagelijkse praktijk kijken, belooft het affiche. Humor is daarbij een belangrijk wapen, evenals het gebruik van praktijkvoorbeelden. De markt verandert, de prijsdruk wordt alsmaar groter. Hoe kun je als bedrijf jezelf dan nog onderscheiden? Volgens Burgers is het in basis allemaal niet zo ingewikkeld want klanten willen maar één ding en dat is geholpen worden.

De inloop voor het FESPA Trend Event 2023 is vanaf 17.00 uur.  

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.