Signnieuws

Deze week is de grootste Samsung Curved LED wall in de Benelux in gebruik genomen. BIS realiseerde dit ‘digitale billboard’ aan de gevel van het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Het AFAS Circustheater, onderdeel van Stage Entertainment Nederland, was op zoek naar een manier om gasten op een dynamische manier te informeren en inspireren. “Een dynamische, high-end uitstraling is voor ons erg belangrijk. Nog voordat onze gasten binnen zijn, willen we laten zien wat we in huis hebben”, zegt Albert Verlinde, algemeen directeur en producent Stage Entertainment Nederland.

Strenge eisen

Dit bracht in de praktijk wel wat uitdagingen met zich mee. De toren aan de voorkant van het pand, die jarenlang de metershoge billboards heeft gedragen, was gezien het gebogen oppervlak niet geschikt voor het plaatsen van standaard schermen. Daarnaast zijn de meeste schermen niet opgewassen tegen de condities in Scheveningen, de harde wind in combinatie met zand en zout. Het vereist tevens een scherm dat nog steeds zichtbaar is bij veel zonlicht.

Formaat

Gekozen is voor een maatwerk gebogen ledwand van Samsung. Het bijna 8 bij 5 meter grote scherm (39,25 vierkante meter) bestaat uit 1.440 losse ledpanelen, met in totaal 368.640 leds en weegt 3.300 kilogram.

Realisatie

Gezien de complexiteit van de opdracht werd Audiovisueel & IT-specialist BIS gevraagd voor de realisatie van het project, dat in 30 dagen dagen tijd succesvol werd opgeleverd.

In onderstaand filmpje is een timelapse te zien van de montage.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *