Signnieuws

De 24 genomineerden voor Dutch Design Awards (DDA) 2020 zijn bekend. Onafhankelijke commissies van designexperts nomineerden drie projecten in elk van de acht categorieën.

Demo – Design in motion festival van Studio Dumbar is één van de genomineerden in de categorie Communication. Foto Aad Hoogendoorn

Onder leiding van de commissievoorzitters – Angelique Spaninks (Design Research), Bert Hagendoorn (Service & Systems), JaapJan Berg (Habitat), Joost Alferink (Product), Liesbeth in ’t Hout (Fashion), Pieter Aarts (Best Commissioning), Sonja Haller (Communication) en Saskia van Stein (Young Designer) – maakten 34 designexperts voor de drie nominaties per categorie een keuze uit alle ingezonden en gescoute projecten. Zij beoordeelden projecten aan de hand van de criteria: impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze, naast enkele categorie-specifieke criteria. 

Bekijk hier de genomineerden.

Uitreiking

De uitreiking van de Dutch Design Awards gebeurt dit jaar in een live talkshow op DDW TV, gepresenteerd door programmamaker, presentatrice en columnist Isolde Hallensleben (bekend als Jakhals bij De Wereld Draait Door). Elke categorie krijgt een eigen middag waar dieper wordt ingegaan op de ontwerpers en hun projecten. Trends en ontwikkelingen uit het werkveld passeren de revue, en tot slot de bekendmaking van de winnaar. De DDA Award Show is van 17 t/m 24 oktober om 16:00 uur live te zien op ddw.nl. Daarnaast zijn alle projecten van zowel de genomineerden als de winnaars online te bekijken in speciale 3D exposities als onderdeel van Dutch Design Week. Begin 2021 wordt – indien mogelijk – ook een fysieke overzichtstentoonstelling georganiseerd.

Lees hier alle informatie en bekijk alle genomineerden.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.