Signnieuws

Reizigers die op station Leiden Centraal uit de trein stappen, kan het niet ontgaan. Op de lange achtergevel van het Achmeagebouw, direct langs het spoor, zijn door Blomsma Print & Sign uit Zoetermeer vijf enorme visuals van negen bij negen meter aangebracht.

In totaal zijn vijfentwintig – vijf per beeld – bekende Leidenaren door de Leidse ontwerper en fotograaf Rob Overmeer afgebeeld: “Het zijn allen mensen die opvallen binnen hun vakgebied en betrokken zijn bij Leiden.”

Een van de vijf visuals.

Lange adem

Het was een project van de lange adem met een snelle eindsprint, maar het resultaat mag er zijn. Blomsma Print & Sign uit Zoetermeer creëerde samen met ontwerper en fotograaf Rob Overmeer het kunstwerk De Stijl van de Stad, bestaande uit vijf bijzondere gevelvisuals op het Achmeagebouw bij station Leiden Centraal. “Dit was voor ons grafisch en technisch een hele uitdaging”, vertelt Wouter van Dort, projectleider bij Blomsma Print & Sign. “Het ziet er fantastisch uit, maar we hebben echt goed moeten nadenken en puzzelen.”

Lees hier het volledige artikel (dat ook in Sign+ Magazine nr. 8-2021 staat):
Blomsma creëert bijzondere gevelvisuals.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.