Signnieuws

VR Motorsport heeft een opvallend ontwerp van een raceauto onthuld, om vrouwelijke coureurs te inspireren en te eren. De wrap is geprint door het Britse MediaCo met behulp van HP latextechnologie.

De ‘art car’ eert vrouwelijke coureurs.

De ‘art car’ is gebaseerd op een 2D-ontwerp van kunstenaar Cain Caser dat door MediaCo is omgezet in een 3D-wrap. De uniformiteit van afwerking en kleur waren belangrijk om het originele schilderij van de kunstenaar te repliceren, met name het ingewikkelde penseelwerk.

Het schilderij kon niet worden gescand, dus de grafische kunstenaars van MediaCo werkten met honderden foto’s om het beeld weer te geven. Het project werd in een week voltooid.

Print en autosport

Vincent Randall is een van de oprichters en directeuren van het in Manchester gevestigd grootformaat printbedrijf MediaCo, maar is tevens voormalig zijspanracer. Hij lanceerde VR Motorsport tien jaar geleden, waardoor de productie van deze raceauto-wrap een logische samenwerking was. De HP Latex 3600, die dit jaar werd geïnstalleerd, werd ingezet om de fullcolour carwrap te produceren.

“HP Latex-inkten hebben geen invloed op het oppervlak van het materiaal waarop je afdrukt, dus als je glanzende film gebruikt voor het wrappen van een voertuig, blijft deze glanzend”, licht Randall deze keuze toe. “De inkten zijn ook erg flexibel, wat essentieel is voor het inpakken van auto’s zoals de Praga R1 met een opvallend gevormd chassis.”

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.