Signnieuws

Colourmanagementspecialist GMG introduceert een GMG Colorbook. Het boek moet helpen bij een vraag als hoe je Pantone-kleuren kunt simuleren met een vaste set van vier tot zeven inkten.

Dat GMG ColorServer en GMG OpenColor de kleurconversie onder controle hebben, laten ze nu zien in een GMG ColorBook. Het ziet eruit als een gewone kleurengids, maar volgens GMG is het meer dan dat.

Kleurreferentie

Peter Schöffler, Product Manager bij GMG, legt uit: “Bij digitaal printen is GMG ColorBook een door Pantone gelicentieerde kleurreferentie voor het simuleren van Pantone en aangepaste merkkleuren op basis van een precieze set van echte printomstandigheden. We hebben het niet over een gewone kleurengids, maar over een gemaakt op uw eigen machine, in echte druk- en printomstandigheden. Kortom: GMG ColorBook toont het daadwerkelijke eindresultaat omdat GMG ColorBook wordt geproduceerd onder productieomstandigheden, op dezelfde pers, met dezelfde inkten en op het productiesubstraat.”

Met deze nieuwe oplossing biedt GMG een verkooptool voor bedrijven die hun kleurencompetentie in digitaal printen fysiek willen demonstreren voordat een bestelling wordt geplaatst. Bovendien vormt GMG ColorBook een bouwsteen voor betrouwbare kleurencommunicatie.

Pantone

“Pantone is verheugd om met GMG samen te werken aan GMG ColorBook omdat deze unieke oplossing het volledige scala aan Pantone-kleuren simuleert die veeleisende printkopers hopen te zien van hun printserviceproviders”, aldus Iain Pike, Director of Licensing bij Pantone. “Printers en hun merk- en ontwerpklanten kunnen GMG ColorBook snel en gemakkelijk vergelijken met de Pantone Formula Guide Solid Coated omdat de paginanummers en lay-out identiek zijn tussen deze referenties, waardoor de juiste kleurverwachtingen worden ingesteld op basis van de parameters van de digitale printopdracht.”

Optie

GMG ColorBook wordt geleverd als een optie voor GMG ColorServer en GMG OpenColor. “Het verschijnt als een extra knop in de gebruikersinterface”, zegt Schöffler. “Met slechts een paar extra klikken kunnen gebruikers een grote stap zetten in kwaliteit en consistentie voor digitaal printen.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.