Signnieuws

GOC concludeert na een onderzoek in de branche dat de grafimedia industrie verder is gekrompen. Het aantal bedrijven en mensen dat in deze sector werkzaam is daalde, net als de totale omzet.

De publicatie geeft voor de grafimediabranche een uitgebreid overzicht van de economische ontwikkelingen, de arbeidsmarkt en het beroepsonderwijs. De cijfers zijn voornamelijk afkomstig van de dataverzameling van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die hun informatie bij de Kamers van Koophandel (KVK), de Belastingdienst en eigen CBS-­enquêtes onder bedrijven vergaren.

Crisis

Een van de conclusies van het onderzoek is ‘dat de economische opleving die Nederland doormaakt (nog) niet of nauwelijks zichtbaar is in de grafimediabranche. Het leek er in 2016 wel even op dat de crisis ook voor onze branche voorbij zou zijn, maar de cijfers over 2017 en 2018 zijn ronduit teleurstellend’, aldus GOC. ‘Het enige lichtpuntje is dat de branche een reële prijsstijging heeft weten te realiseren. Ook mag geconcludeerd worden dat er een steeds grotere concentratie plaatsvindt.’

Focus

Het A&O Fonds Grafimediabranche legt de focus komende tijd op het verleiden van meer jongeren tot een carrière in de grafimediabranche. Daarnaast wil het bedrijven helpen om hun organisatie en businessmodel te versterken of toekomstbestendig te maken. En bestaande medewerkers stimuleren om vitaal te blijven en te anticiperen op veranderingen in hun vak en de branche. 

Lees hier het hele onderzoek.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.