Signnieuws

Esther de Gier (20) en Evita Parinussa (19), beiden uit Vught, zijn eerste geworden op het onderdeel visual merchandising (etaleren) tijdens EuroSkills. Esther en Evita zijn derdejaarsleerlingen van SintLucas in Boxtel.

Van 9 tot en met 11 december vond in Lissabon de Europese beroepenwedstrijd EuroSkills plaats. In totaal streden ruim 450 kandidaten uit 27 landen in 51 beroepen. Voor Nederland kwamen 42 jongeren uit in ruim 30 beroepen.

Voor Team Nederland regende het gouden medailles. Het eremetaal werd maar liefst achttien maal uitgereikt. Een aantal daarvan ging naar leerlingen in de sectoren van Savantis.

Best of Nation
Zo scoorden Esther en Evita in categorie voor de sector Reclame, Presentatie en Communicatie. In de sector Afbouw behaalde Jan Visser uit Oud-Beijerland de eerste prijs bij de stukadoors. De 22-jarige stukadoor werkt bij stukadoors- en afwerkingsbedrijf Smaal in Rotterdam. Jan behaalde bovendien de titel ‘Best of Nation'. Dat wil zeggen dat hij van alle Nederlandse deelnemers de meeste punten behaalde.

Schilders
Bij de schilders legde Thijs Bleeker uit Obdam beslag op een eervolle vijfde plaats. Thijs werkt bij Matena Schilderwerken en werd persoonlijk getraind door instructeur Ruud Beers van ESPEQ in Heerhugowaard.

Ook het onderwijs in de sector Schoonmaken en Glazenwassen staat goed op de rails. Dat bewezen Koen Meevissen, Lindsay van der Velden en Haldun Unalan die deelnamen namens schoonmaakbedrijf Hago. Zij behaalden zowel individueel als in teamverband een gouden medaille.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.