Signnieuws

Voor het vijfde opeenvolgende jaar verschijnt ‘Grafimedia in cijfers'. In dit naslagwerk worden cijfers over de omvang van de branche, ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en gevolgde opleidingen gepresenteerd.

 

De Koninklijke KVGO en Kenniscentrum GOC voorzien hiermee in de behoefte naar actueel cijfermateriaal. Het boekje telt 44 pagina's en bevat hoofdstukken met de branche in cijfers, kerngegevens van de KVGO-leden, ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, de beroepsopleiding en trainingen.

Arbeidsmarkt onder druk
Binnen de grafimediabranche is in de afgelopen jaren de inkrimping in het personeelsbestand groter geweest dan het aantal vacatures, volgens de samenstellers. "Op dit moment is de inkrimping sterk verminderd en het aantal vacatures fors toegenomen. Voor vormgevers en dtp'ers zijn er bovendien ook buiten de branche veel vacatures te vinden. Voor drukkers, nabewerkers, verkopers en ordervoorbereiders is het aantal vacatures inmiddels zo groot dat bedrijven steeds meer moeite hebben om aan nieuw personeel te komen.

Innovatie
De verspreiding van nieuwe technieken en dienstverlening is een graadmeter van de innovatie binnen een bedrijfstak, vinden de onderzoekers. "De snelst groeiende vernieuwingen binnen de bedrijfstak vinden plaats bij de toepassing van professionele printsystemen, naast vertrouwde druktechnieken zoals offset. Grafische bedrijven bieden steeds vaker een breed scala aan crossmediatechnieken aaan en adviseren hun klanten over de mogelijkheden daarvan."

Exemplaar
KVGO-leden en relaties van Kenniscentrum GOC ontvangen het boekje per post. Wie het heeft gemist, kan ‘Grafimedia in cijfers' downloaden via www.kvgo.nl of www.goc.nl.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.