Beursnieuws

De grafische vakbeurs vindt vanaf nu nog één keer per twee jaar plaats, in de oneven jaren, in Gorinchem. De vakbeurs Sign daarentegen zal ieder jaar worden georganiseerd. Het ene jaar in combinatie met de grafische vakbeurs in Gorinchem, het andere jaar, waarschijnlijk als Imaging & Sign beurs, in Hardenberg. Dat heeft beursorganisator Jan Siegers laten weten.

Reden voor deze wijziging is de neergaande trend in de grafische sector. Siegers: ‘De grafische markt is behoorlijk aan het verminderen. Je ziet daar veel faillissementen en dat heeft zijn weerslag op toeleveranciers.” Een beurs die één keer in de twee jaar plaatsvindt, is voor deze markt dan ook genoeg. Deze situatie herkent Siegers absoluut niet in de signsector. “Integendeel, die markt is nog altijd groeiend.” Reden genoeg om toch jaarlijks een signbeurs te blijven organiseren.

Spreiding

In combinatie met de grafische vakbeurs zal de signbeurs in de oneven jaren plaatsvinden in Gorinchem. Voor de even jaren is gekozen voor Hardenberg als locatie en een combinatie met, waarschijnlijk, de ontwerpbranche. “Maar dat is nog niet heel concreet. Dat moeten we komend jaar meer vorm gaan geven. Zeker is in ieder geval dat de signbeurs jaarlijks plaatsvindt en om en om in Gorinchem en Hardenberg.” Voor deze spreiding is gekozen omdat mensen uit de signbranche wat meer regionaal georiënteerd zijn, aldus Siegers. Daarom het ene jaar een beurs in het noorden van het land en het andere jaar in het zuiden.

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor de Grafische vakbeurs en Vakbeurs Sign in Gorinchem (22 t/m 24 januari 2013) zijn in volle gang. Hoewel het voor de zomervakantie nog niet stormliep met aanmeldingen, heeft Siegers het inmiddels druk gekregen met aanvragen. “In het signgedeelte is al 60 tot 70 procent gevuld, dat loopt hard. Die ruimte is bovendien uitgebreid ten opzichte van de beurs in 2011. Het grafische gedeelte loopt iets minder.”

Inschrijven nieuwsbrief

4 reacties op “Grafische vakbeurs halveert frequentie

  1. Reactie1 schreef:

    om de twee jaar of elke twee jaar ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.