Signnieuws

Bij Grafoc, het vormingsfonds van en voor mensen in printmedia, kon vorig jaar de vlag uit. De Belgische organisatie vierde het 30-jarig bestaan. Nog steeds vormt de non-profit organisatie een schakel tussen onderwijs, arbeidsmarkt en de overheid. “De uitdagingen binnen onze sector zijn groot: snelle technologische en economische evoluties, vergrijzing, de impact van covid en werkbaarheid van jobs.”

Vormingsfonds Grafoc richtte zich in eerste instantie op de arbeiders die onder het Paritair Comité 130 (PC130) vielen en de bedrijven die deze werknemers tewerkstelden. Maar inmiddels komt hun inzet ook de printmedia-industrie, en dus ook de print- en signbranche, ten goede.  

Kennis op peil houden

Grafoc staat voor het op peil houden van de kennis en knowhow binnen de hightech printmediasector. Daarnaast ondersteunt de non-profit organisatie het personeelsbeleid binnen ondernemingen zodat medewerkers hun talenten kunnen laten groeien. Grafoc schept een optimaal kader voor trainingen. Ook stimuleert en ondersteunt het duurzame tewerkstellingen. Een evenwichtig diversiteitsbeleid vormt de rode draad doorheen alle activiteiten. “Wendbaar blijven is altijd cruciaal. Als mens, professional, werkgever, medewerker, werkzoekende, leerkracht of leerling/student.”

Lees hier het volledige artikel:
Wendbaar blijven is altijd cruciaal

Dit verhaal staat ook in Sign+ Magazine nummer 2-2022.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.