Signnieuws

Voor het aanleveren van ‘drukklare' PDF's gelden nieuwe vereisten sinds de GWG (Ghent PDF Workgroup) de specificaties updatete naar versie 4. Om deze overgang te vergemakkelijken en het gebruik van versie 4 specificaties te versnellen, heeft het VIGC een gratis tutorial file uitgewerkt.

"De nieuwe versie 4 specificatie van de GWG is misschien een kleine update , maar wel een belangrijke", zegt Didier Haazen, senior consultant en PDF expert van het VIGC (Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie) en actief betrokken bij de GWG.

"Zeker de nieuwe controles op een aantal – soms bizarre – fontproblemen zijn echt belangrijk. In het verleden hebben we zelf al te maken gehad met karaktertekens die verdwenen, maar daarvoor zijn er nu extra controles ingebouwd." Er werden ook nog een aantal controles verfijnd, zoals de overdrukcontroles en controles op kleine tekst en fijn lijnwerk, waardoor er minder valse waarschuwingen worden gegenereerd.

Gratis download
Om de voornaamste verschilpunten tussen GWG v3 en v4 te tonen, heeft het VIGC een ‘tutorial file' gecreëerd, die men kan downloaden via de VIGC website. De voornaamste verschilpunten worden niet alleen besproken, ze worden ook getoond.

Praktijkgerichte seminar
Samen met deze gratis tutorial file lanceert het VIGC een nieuw praktijkgericht seminar rond PDF, dat zich specifiek richt naar designers en ontwerpers. In een sessie met zeer veel praktijkvoorbeelden wordt aangetoond hoe een designer of een ontwerper moeten omgaan met PDF's en hoe een PDF op een correcte manier moet worden aangemaakt.

Het resultaat is dan een PDF die geen problemen meer oplevert wanneer die bijvoorbeeld wordt gecontroleerd met een van de GWG-profielen. Deelnemers kunnen ook vooraf een probleemfile doorgeven, die men tijdens de sessie zal analyseren.

Dit seminar wordt op vaste tijdstippen bij het VIGC georganiseerd, maar kan ook bij bedrijven in house worden gegeven, zoals reclamebureaus, uitgeverijen of drukkerijen die deze praktijkgerichte opleiding als incentive geven aan klanten.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.