Signnieuws

Amsterdam heeft een primeur: de eerste rainproof abri van Nederland. De abri’s op het Weteringcircuit en Marnixplein zijn sinds begin januari ‘natuurlijk’ behangen.

Halte Vijzelgracht. Foto: gemeente Amsterdam.

De abri op het Weteringcircuit (halte Vijzelgracht) heeft een groen dak én een groene wand. De tramhalte heeft een eigen irrigatiesysteem dat werkt op regenwater, laat de gemeente Amsterdam weten. In de grond zit een pompkelder waarin regenwater wordt opgevangen. Dit regenwater wordt gebruikt om de planten in de wand volledig automatisch water te geven. Amsterdam heeft hiermee de eerste rainproof abri van Nederland. De abri op het Marnixplein heeft alleen een groen dak.

‘Super duurzaam’

De groene daken zien er niet alleen mooi uit; ze vangen ook regenwater op, dat we weer kunnen hergebruiken. Daarnaast zorgt groen voor verkoeling. En het vergroot de biodiversiteit in de stad. De groene daken trekken namelijk allerlei insecten aan, zoals vlinders en bijen. Super duurzaam dus allemaal”, stelt de gemeente in een persbericht. “De groene haltes zijn een proef die we in samenwerking met JCDecaux doen. We houden een jaar lang in de gaten of de groene abri’s doen wat we ervan verwachten. Als het experiment succesvol verloopt, gaan we kijken of we op meer locaties groene abri’s kunnen realiseren.”

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.