Signnieuws

Het kolossale steigerdoek van het stadhuis in Groningen is verwerkt tot zo’n duizend tassen. Textielbedrijf en sociale onderneming Vanhulley kreeg de print met daarop een afbeelding van het stadhuis en geeft het een tweede leven.

Ontmanteling van het steigerdoek voor het stadhuis van Groningen. (Foto: Henk Tammens)

Het steigerdoek dat het stadhuis in Groningen tijdens de renovatie van het rijksmonument sierde, krijgt een nieuwe bestemming. Het 650 vierkante meter grote doek wordt door het Groningse textielbedrijf en sociale onderneming Vanhulley verwerkt tot tassen. Het doek is in drie delen van het gebouw gehaald en wordt grondig schoongemaakt voordat het verder wordt verwerkt.

Nieuw leven

Het gebruikte steigerdoek wordt verwerkt in tassen en andere relatiegeschenken, die de gemeente, als opdrachtgever van het project, zelf gaat uitdelen.

De klus is Vanhulley op het lijf geschreven. Het bedrijf, waar vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen, maakt meer artikelen van uitsluitend gebruikte materialen, zoals bedrijfskleding of resttextiel.

Restmaterialen

“Ons hele atelier is ingericht op het verwerken van restmaterialen”, vertelt oprichter Jolijn Creutzberg. “Ooit hadden we vooral overhemden om boxershorts van te maken, maar inmiddels verwerken we bedrijfskleding, banners, vlaggen en ook steigerdoek dus, voor het maken van echt prachtige producten.”

Lees het complete artikel in Sign+ Magazine nr. 6-2021.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.