Signnieuws

Verschillende grootformaatprintbedrijven ‘schuren’ tegen de verpakkingsmarkt aan. Voor hen is het interessant om op 5 en 6 april 2023 de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch te bezoeken. Met Packaging Innovations en Empack wordt daar het verpakkingsfeest van het jaar gehouden.

Empack en Packaging Innovations worden deze keer gelijktijdig in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch gehouden.

Vanwege de enorm snelle veranderingen in de verpakkingsindustrie organiseert Easyfairs de twee verpakkingsbeurzen dit jaar niet afzonderlijk van elkaar, maar tezamen. Daarmee vormt Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, volgende organisatie, het decor voor het grootste en meest complete verpakkingsevent van de Benelux.

Waar Packaging Innovations zich richt op de expertise op het gebied van merkidentiteit, verpakkingsdesign en reductie/vervanging van en in plastics, richt Empack zich op het brede scala dat verpakkingen te bieden heeft. Belangrijke elementen als verpakkingsmaterialen, -technologieën, -machines, -software en -services worden op de beursvloer in de spotlight gezet.

Duurzaamheid

Op Empack brengen experts bezoekers op de hoogte van deze ontwikkelingen en de nieuwe regels rondom gerecycleerde kunststoffen in voedselcontactmaterialen. Tevens wordt er gekeken naar de invloed van bepaalde verpakkingsprocessen, waaronder sealen, op het duurzaamheidsvraagstuk.

Duurzaamheid is ook rode draad tijdens Packaging Innovations. De ontwikkelingen in de wetgeving omtrent het terugdringen van wegwerpplastics en -verpakkingen volgen zich in rap tempo op. Hoe kan jij je het beste voorbereiden op de recente update omtrent de Packaging Waste Regulation? Hoe speel jij in op de transitie van wegwerp naar herbruikbaar? En welke verpakkingstrends zijn er in de afgelopen periode ontstaan?

Reuse & Refill Paviljoen

In samenwerking met Planet Reuse wordt het Reuse & Refill Paviljoen gelanceerd, waar diverse startups bezoekers inspiratie meegeven om verpakkingen te ontwikkelen die gemakkelijk hergebruikt kunnen worden.

Empack en Packaging Innovations zijn op 5 en 6 april 2023 te bezoeken in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Gratis registreren is nu mogelijk via www.empack.nl.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.