Signnieuws

Na een avontuur van drie jaar, waarin Haan Reclamewerk onderdeel was van de FaberExposize groep, heeft het signbedrijf uit Stiens besloten weer op eigen ‘hanenpoten’ te gaan staan.

Het oude beeldmerk van de haan komt weer tevoorschijn.

De voormalig directeur-eigenaren Douwe de Haan en Christiaan de Jong hebben de activiteiten in Stiens weer ‘losgeweekt’ van de FaberExposize groep, is te lezen in de Leeuwarder Courant. “Het avontuur is mislukt. Dat is jammer. We hebben het bedrijf teruggekocht”, stelt De Jong. De focus op het draaien van productie en het niet meer in vrijheid kunnen kiezen, bleek niet te bevallen.

Zelf aan de knoppen

“We werden steeds meer een montagebedrijf. Daar ligt niet onze passie”, verwoordt Douwe de Haan desgevraagd het ‘waarom’ van deze stap. “Wij zijn signmakers in hart en nieren. Dat houdt in dat je projecten soms op een totaal andere manier wilt aanvliegen. Dat is mogelijk nu Christiaan en ik zelf weer aan de knoppen draaien.”

“We gaan door waar we in 2016 zijn gebleven”, vervolgt De Haan. “We zijn van oudsher een sterke lokale en regionale speler in Noord-Nederland, met een paar hele mooie landelijke accounts.”

Veren poetsen

De Jong keerde eerder dit jaar terug op het oude nest in Stiens nadat hij een uitstapje van acht maanden als Manager Business Development had gemaakt naar Probo in Dokkum. Hij miste echter het ondernemen en zelf snel kunnen schakelen. ‘Speed is the key’ is niet voor niets de lijfspreuk van beide Friese ondernemers. Per 1 december staan ze weer samen, als directeur-eigenaren, aan het roer van Haan Reclamewerk.

Het bedrijf is druk bezig de veren op te poetsen, zodat het weer volop kan draaien en kraaien. In enigszins afgeslankte vorm, want de activiteiten worden voortgezet met in totaal 22 personeelsleden. Donderdag werd de nieuwe gevelzuil geplaatst, was te zien op Facebook.

Vanaf 1 december is het bedrijf weer onder de naam Haan Reclamewerk op de bekende nummers te bereiken.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.