Signnieuws

Halve eeuw Thieme

Werner Thieme richtte 50 jaar geleden Thieme GbR op. Tegenwoordig richt het bedrijf zich op twee pijlers- polyurethaan en printsystemen – werken er 350 medewerkers en realiseert de Thieme Group een jaarlijkse verkoop van 43 miljoen euro.

Dankzij flexibiliteit heeft Thieme zich altijd weten aan te passen aan de markt. Het begon allemaal met het fabriceren van machinecomponenten. Dit resulteerde in gespecialiseerde machines en in 1965 startte men met een tweede tak, Thieme plastics.
In 1972 ontwikkelde dit in de specialisatie van gegoten polyurethaan onderdelen en 10 jaar later in schokdempers voor de auto-industrie.

Zeefdruk
Thieme begon in 1976 met de productie van zeefdrukmachines. Inmiddels is de grootformaat kleurenlijn van de Thieme 5000 serie een deel van de Nonplus ultra voor grafische applicaties.

Daarnaast heeft de fabrikant een veelvoud aan oplossingen voor technische zeefdruk ontwikkeld, waaronder voor de fotovoltaïsche industrie.

Met de M-Press Tiger heeft Thieme een succesvolle stap in de digital printmarkt gezet.

Vader en zoon
Oprichter Werner Thieme is nu 82 jaar. In 2002 werd zijn zoon Frank aandeelhouder van het bedrijf. Hij zal met dezelfde precisie als zijn vader het werk voortzetten om het bedrijf te leiden op het identieke succesniveau als in de afgelopen 50 jaar.

In totaal zijn er 5 locaties. Het hoofdkantoor van Thieme zit in Teningen (Duitsland). Daarnaast zijn er verkoop- en dochterondernemingen in Frankrijk, Groot-Brittannië en in de Verenigde Staten.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.